Discussió:Zero

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

A l'article es diu: "Qualsevol nombre elevat a zero dóna: x0 = 1, excepte quan x = 0, que el resultat es indefinit. "

No estic d'acord amb aquesta afirmació, que considero errònia. Al meu entendre 0 ^0 = 1. Em baso en dues consideracions:

a) La definció de potència amb exponent natural, que és la unitat multiplicada per la base tantes vegades com diu l'exponent:

a^n = 1 x a x a x ... (n vegades) ...x a.

Sense aquest 1 inicial, a^0 seria indefinit per a tot a; en canvi dóna 1 també per a a=0.

b) La funció x^x tendeix clarament a 1 quan x tendeix a zero.

Recomano per tant a qui correspongui que revisi això amb fonts més solvents (no soc especialista en aquests temes) per tal de comprovar si tinc raó o no.

Però la funció 0^x sempre serà zero. En tot cas, és una qüestió molt discutible:[1]. A mi a l'institut sempre m'han dit 0^0 i x/0 que és indeterminat.

Siumple opinió d'estudiant...--Ssola (discussió) 17:10, 23 set 2008 (CEST)[respon]

Jo sí estic d'acord en la indefinició de 0^0. 0^0 és una operació que no pot realitzar-se. El que si podem fer és elevar una funció amb límit zero a una altra amb límit zero, i podem obtenir resultats ben diversos. De la mateixa manera, tampoc és correcte dir que x/0 és infinit, ja que no existeix un resultat a x/0. Simplement podem dir que quan operem x/a i a tendeix a 0, el resultat tendeix a infinit. Però no podem dividir entre 0. És per això que m'he pres la llibertat de rectificar l'article en qüestió, i d'exposar aquí el raonament matemàtic pels qui en tinguin dubtes. --Pau Colominas (disc.) 12:54, 5 ago 2009 (CEST)[respon]