Distribució Nakagami

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula distribució de probabilitatDistribució Nakagami
Funció de distribució de probabilitat

La distribució Nakagami o la distribució Nakagami-m és una distribució de probabilitat relacionada amb la distribució gamma. La família de distribucions de Nakagami té dos paràmetres: un paràmetre de forma i un segon paràmetre que controla la propagació .[1]

Caracterització[modifica]

La seva funció de densitat de probabilitat (pdf) és [2]

on

La seva funció de distribució acumulada és [3]

on P és la funció gamma incompleta regularitzada (inferior).

Generació[modifica]

La distribució Nakagami està relacionada amb la distribució gamma. En particular, donada una variable aleatòria , és possible obtenir una variable aleatòria , mitjançant la configuració , , i prenent l'arrel quadrada de  : [4]

Alternativament, la distribució Nakagami es pot generar a partir de la distribució de chi amb el paràmetre ajustat a i després després d'una transformació d'escala de variables aleatòries. És a dir, una variable aleatòria de Nakagami es genera mitjançant una transformació d'escala simple en una variable aleatòria distribuïda per Chi com a continuació.

For a Chi-distribution, the degrees of freedom must be an integer, but for Nakagami the can be any real number greater than 1/2. This is the critical difference and accordingly, Nakagami-m is viewed as a generalization of Chi-distribution, similar to a gamma distribution being considered as a generalization of Chi-squared distributions.

Referències[modifica]

  1. «Nakagami Distribution (Nakagami-m): Definition» (en anglès). https://www.statisticshowto.com.+[Consulta: 1r juliol 2023].
  2. Laurenson, Dave. «Nakagami Distribution». Indoor Radio Channel Propagation Modelling by Ray Tracing Techniques, 1994. [Consulta: 4 agost 2007].
  3. Laurenson, Dave. «Nakagami Distribution». Indoor Radio Channel Propagation Modelling by Ray Tracing Techniques, 1994. [Consulta: 4 agost 2007].
  4. «Nakagami Distribution - MATLAB & Simulink» (en anglès). https://www.mathworks.com.+[Consulta: 1r juliol 2023].