Edmundo Bal Francés

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Edmundo Bal)
Infotaula de personaEdmundo Bal Francés

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement2 juliol 1967 Modifica el valor a Wikidata (56 anys)
Huelva (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Diputat al Congrés dels Diputats

3 desembre 2019 –

Circumscripció electoral: Madrid

Diputat al Congrés dels Diputats
21 maig 2019 – 3 desembre 2019

Circumscripció electoral: Madrid

Activitat
Lloc de treball Madrid Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciójurista, polític, advocat de l'Estat Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Participà en
26 octubre 2020cinquè aniversari d'El Español Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): BalEdmundo Modifica el valor a Wikidata

Edmundo Bal Francés (Huelva, 1967) és un advocat espanyol. Va ser nomenat advocat de l'Estat el 1993.

A principis del 2017, com a responsable penal de l'Advocacia de l'Estat, va tenir un paper protagonista en la denúncia per delicte fiscal d'Hisenda contra diversos futbolistes que jugaven a la lliga espanyola com Messi, Cristiano Ronaldo, Falcao, Di María, Modric, o l'entrenador Mourinho. En els casos de Messi o Xabi Alonso la fiscalia no havia vist delicte i va ser l'advocacia que els va denunciar. Per aquest motiu es van viure moments de tensió entre la fiscalia i l'advocacia, normalment perquè aquesta segona demanava penes més greus.

Durant uns anys va ser escollit per presidir l'Associació d'Advocats de l'Estat espanyol.[1][2] També va participar en les causes contra Jordi Pujol i de la Gürtel.[3]

El desembre de 2018 la directora de servei jurídic de l'estat, Consuelo Castro, va substituir Edmundo Bal per Rosa Maria Seoane, que en aquell moment era secretària general d'Adif, com a representant pel judici al procés independentista català. La substitució es va fer després que Bal es negués a ometre la violència del delite de sedició. La manca de violència implicava que les penes demanades a Oriol Junqueras pasaven de 25 anys a 12 anys. Edmundo Bal es va negar a deixar de recollir al escrits d'acusació fets que implicaven violència tal com li demanava el Govern,[4][5] ja que implicaven, segons ell, mentir per ell.

Li agrada la informàtica, anar a córrer i ajudar a preparar els opositors a aprovar l'examen.[1]

El març de 2019, el partit polític Ciutadans va anunciar el fitxatge d'Edmundo Bal com a número 4 a les llistes per Madrid per a les eleccions generals del 28 d'abril. Posteriorment, el maig del 2021, es va presentar com a cap de llista del mateix partit a les eleccions a la Comunitat de Madrid, on no va treure cap diputat.

Referències[modifica]