Edwin Lemare

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEdwin Lemare

Retrat i signatura
Biografia
Naixement9 setembre 1866 Modifica el valor a Wikidata
Ventnor (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort24 setembre 1934 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
Hollywood (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióRoyal Academy of Music Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballMúsica Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióorganista, compositor, pedagog musical Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsIris Lemare Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: da70ce79-5b22-4c5f-aa0c-cd61cd1b465a Discogs: 878503 IMSLP: Category:Lemare,_Edwin_Henry Allmusic: mn0001630892 Modifica el valor a Wikidata

Edwin Lemare (Vetnor, Illa de Wight, Anglaterra, 9 de setembre de 1866 - Hollywood, Califòrnia, Estats Units, 24 de setembre de 1934) fou un organista i compositor anglès.

Seguí la carrera musical en la Royal Academy of Music. Va adquirir gran notorietat en el seu país com a extraordinari organista, sent molt celebrades pels professionals les seves transcripcions organístiques de les grans obres per a orquestra.

Traslladat als Estats Units el 1900, va desenvolupar els càrrecs d'organista del Caregie Institute, de Pittsburgh, i d'organista municipal a San Francisco de Califòrnia i a Portland (Maine). Aquest càrrec l'ocupà després de 1921.

Era considerat com improvisador de primer orde i brillant executant, així com notable compositor de música religiosa. Les seves composicions d'orgue foren quasi dues-centes. D'aquestes són particularment interessants dues Simfonies; una Toccata di concerto, i una Fantaisie-fugue.

Bibliografia[modifica]