Els nens de Huang Shi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEls nens de Huang Shi
The Children of Huang Shi
Fitxa
DireccióRoger Spottiswoode
Protagonistes
ProduccióArthur Cohn Modifica el valor a Wikidata
MúsicaDavid Hirschfelder
FotografiaZhao Xiaoding Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeGeoffrey Lamb
DistribuïdorAshok Amritraj i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenAustràlia, Xina i Alemanya
Estrena2008
Durada114 minuts
Idioma originalanglès, xinès i japonès
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama
TemaSegona Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

Lloc webhuangshidehaizi.ent.sina.com.cn… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0889588 Filmaffinity: 830572 Allocine: 123255 Rottentomatoes: m/children_of_huang_shi Letterboxd: the-children-of-huang-shi Mojo: childrenofhuangshi Allmovie: v379246 TCM: 659696 Metacritic: movie/the-children-of-huang-shi TV.com: movies/the-children-of-huang-shi AFI: 64603 TMDB.org: 13405 Modifica el valor a Wikidata

Els nens de Huang Shi (xinès tradicional: 黃石的孩子, xinès simplificat: 黄石的孩子, pinyin: Huángshí de háizi) és una pel·lícula, ambientada en la Segona Guerra sinojaponesa, que es basa en fets reals. Dirigida per Roger Spottiswoode, va ser estrenada l'any 2008 en sales de Catalunya i Mallorca.

Argument[modifica]

El film narra la història real del periodista anglès George Hogg, que va arribar a la Xina als anys 30 quan el país era envaït per l'exèrcit imperial japonès. Hogg, que havia fotografiat crims realitzats contra la població civil pels nipons aconsegueix evitar una condemna a mort gràcies a la intervenció d'un líder de la resistència xinesa i, en la seva fugida, es refugia a l'orfenat de Huang Shi. Davant l'avanç japonès, els nacionalistes xinesos pretenen reclutar seixanta nens, cosa que Hogg vol evitar amb l'ajut d'una infermera nord-americana, iniciant en un esgotador viatge travessant muntanyes i deserts fins a arribar a Shandan, un territori segur.

Repartiment[modifica]

Enllaços externs[modifica]