Esclavitud contemporània

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Extensió de l'esclavitud contemporània (2013).

L'esclavitud contemporània es refereix a les situacions de treball forçós en el món actual.

Mentre que a finals del segle xix, l'esclavitud "clàssica" (on l'esclau és una persona no lliure, una mercaderia, un instrument econòmic que es pot vendre o comprar, l'esclavitud que podria ser per qualificar com "física") sembla definitivament abolida a la majoria dels països del món, algunes consciències estan preocupades per noves formes d'esclavitud que semblen ressorgir. És en aquest context que els delegats de la primera conferència panafricana a Londres van enviar a la Reina Victoria un memoràndum denunciant "el sistema de treball dels nadius africans vigents a Rhodèsia, el sistema de l'esclavitud contractat, legal, i el treball forçat ". Per primera vegada, apareix la noció d'esclavitud moderna, del qual el treball forçat seria un dels avatars.

Segons la Walk Free Foundation[1] es creu que hi ha prop de 45 milions de persones en "esclavitud moderna" al voltant del món el 2016, aproximadament la meitat d'ells a Índia, Xina i Pakistan.

Referències[modifica]

  1. Walk Free Foundation. About. lire en ligne|http://www.walkfreefoundation.org/about/ Arxivat 2017-08-20 a Wayback Machine.. Consulté le 29 juillet 2016.