Escut de Sant Esteve de la Sarga

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut de Sant Esteve de la Sarga

Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusEscut d'armes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perSant Esteve de la Sarga Modifica el valor a Wikidata
Altres detalls
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

L'escut oficial de Sant Esteve de la Sarga va ser aprovat el 8 de febrer del 2005 i publicat al DOGC el 2 de març del mateix any,[1] substituint l'escut antic, que era «partit, primer, d'atzur, una corona de príncep d'or; segon, d'or, quatre pals de gules».[2]

L'escut oficial té el blasonament següent:

Escut caironat: de gules, un coll d'or envoltat de deu estrelles d'argent en orla. Per timbre, una corona mural de poble.[3]
Escut usat anteriorment

El coll fa referència a la situació estratègica de Sant Esteve de la Sarga, al camí que permet franquejar el Montsec pel coll d'Ares, a causa de la dificultat que comporta el pas pel congost de Mont-rebei, obert a pic per la Noguera Ribagorçana a la serralada del Montsec. Les estrelles al·ludeixen als deu nuclis de població que formen el municipi.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. DOGC, núm. 4334 - 02/03/2005
  2. BASSA I ARMENGOL, Manuel. Els escuts heràldics dels pobles de Catalunya. Barcelona: Editorial Millà, 1968. OCLC 12781466.
  3. «RESOLUCIÓ GAP/473/2005, de 8 de febrer, per la qual es dóna conformitat a l'adopció de l'escut heràldic del municipi de Sant Esteve de la Sarga.» (pdf). DOGC num 4334, 08-02-2005. [Consulta: 25 juny 2010].