Miko Fogarty

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMiko Fogarty
Biografia
Naixement23 maig 1997 Modifica el valor a Wikidata (26 anys)
Londres Modifica el valor a Wikidata

Instagram: mikofogarty Modifica el valor a Wikidata

Miko Fogarty (Londres, 23 de maig del 1997 és una ballarina anglesa.

Nascuda a Londres, es va traslladar als Estats Units quan tenia només 2 anys. És considerada una de les grans promeses de la dansa clàssica. Té diverses nacionalitats, la suïssa, la britànica i la japonesa, encara que viu a Califòrnia. És una de les ballarines del cos de ball de Blirmingham Royal Ballet d'Anglaterra. Es va donar a conèixer a l'edat dels 12 anys, és a dir l'any 2011, quan va formar part del grup dels 6 ballarins més destacats internacionalment i premiats en la gran competició del Youth American Grand Prix, el concurs més important per a joves ballarins, del qual es va fer el documental "First Position" dirigit per Bess Kargman.

Biografia[modifica]

Nascuda a Londres, Miko Fogarty, filla de Satako, de nacionalitat japonesa, va formar al Conservatori de Ballet d'Indiana als Estats Units i a l'Escola de Ballet Jinushi, al Japó. Ha guanyat diversos premis, alguns molt prestigiosos, com per exemple la medalla d'or en el Ballet de la Competència Internacional de Moscou l'any 2013, i altres de no tan importants. Actualment forma part del Birmingham Royal Ballet el qual s'hi va unir l'any 2015.

First Position[modifica]

Miko Fogarty es va donar a conèixer en el documental First Position, el qual mostrava la vida de 6 ballarins i ballarines de diverses edats. Miko, juntament amb Michaela DePrince, Aran Bell, Jules Fogarty, el seu germà, Joan Sebastian Zamora i Rebecca Houseknecht formava part d'aquest grup. Aquests joves es preparaven per a la gran competició de Youth America Grand Prix a Nova York, en la qual, si guanyaves podies tenir una plaça en les companyies i escoles més importants i prestigioses del món. Per tant, First Position mostrava la intensa i dura vida d'aquests ballarins en el que podria ser un moment molt important en les seves vides. En el documental mostren que Satako, la mare de la Miko, i la seva dedicació envers la dansa. Ensenyen les dietes tan estrictes que li fa mantenir, els durs entrenaments, el fet que la Miko hagi d'estudiar a casa per tenir més temps per la dansa, entre d'altres. Finalment, la Miko va aconseguir la medalla de bronze i estar en el grup dels top 10 de la seva divisió.

Enllaços externs[modifica]