Bird on the Wire

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula obra musicalBird on the Wire
Forma musicalcançó Modifica el valor a Wikidata
IntèrpretLeonard Cohen Modifica el valor a Wikidata
CompositorLeonard Cohen Modifica el valor a Wikidata
Lletra deLeonard Cohen Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació1968 Modifica el valor a Wikidata
Gèneremúsica folk contemporània Modifica el valor a Wikidata
Productorcap valor Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: 5fa1dcf9-d26d-3157-ab9c-7e212fd04b4d Modifica el valor a Wikidata

Bird on the Wire és una cançó composta pel cantautor canadenc Leonard Cohen. Va ser enregistrada el 26 de setembre de 1968 a Nashville i inclosa en l'àlbum Songs from a Room de 1969, tot i que la primera que va interpretar i enregistrar la peça fou Judy Collins el 1968 al seu àlbum Who Knows Where the Time Goes.

Durant la dècada de 1960, Cohen vivia a l'illa grega d'Hydra amb la seva companya Marianne (la dona representada en la contraportada del disc). Ella va ajudar moltíssim a fer sortir d'una depressió el cantant, li feia tocar la guitarra i va començar a compondre Bird on the wire inspirat per un ocell que estava en un pal de telèfon i la va acabar en un motel de Hollywood.

Cohen ha descrit Bird on the wire com una simple cançó country. Més tard en va fer petites variacions, com la que apareix a Cohen Live. Molts artistes han fet versions de la peça i en el recull The Essential Leonard Cohen se la va titular Bird on a Wire.[1]

Versions[modifica]

Entre els artistes que han versionat aquesta cançó cal destacar:

Curiositats[modifica]

El grup noruec Midnight Choir va triar el seu nom en funció de les primeres paraules de la peça: Like a bird on the wire/ like a drunk in a midnight choir/ I haver tried in my way to be free. També foren les paraules que Kris Kristofferson va decidir posar al seu epitafi.

Referències[modifica]

  1. Hickerson, Joe «The Songfinder: A Reader-Assisted Song Search Service». Sing Out!: The Folk Song Magazine, 22-03-2007 [Consulta: 21 desembre 2012]. Arxivat 11 de juny 2014 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2014-06-11. [Consulta: 18 març 2017].

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]