Neotrygon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuNeotrygon Modifica el valor a Wikidata

Neotrygon orientalis Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseChondrichthyes
OrdreMyliobatiformes
FamíliaDasyatidae
GènereNeotrygon Modifica el valor a Wikidata
Castelnau, 1873
Tipus taxonòmicNeotrygon kuhlii

Neotrygon és un gènere de rajades de la família dels dasiàtids, natives de l'oceà Índic i l'oest del Pacífic.

Taxonomia[modifica]

Originalment, molts autors van ubicar les espècies d'aquest gènere dins del gènere Dasyatis. No obstant això, estudis moleculars i morfològics recents han mostrat definitivament que representen un grup diferent, i per tant, es va crear el gènere Neotrygon per encabir-les.

Descripció física[modifica]

Tenen una coloració variada, que pot ser llisa o ornada. Els discs de les seves aletes pectorals són molt suaus, i tenen una fila de punxes al llarg de l'espina dorsal. La boca és petita i té dos apèndixs centrals i una fila de dents llargues i punxegudes a la mandíbula superior. La cortina nasal, formada per dues aletes emergents, és llarga i prima. La cua és molt curta i amb plecs ben desenvolupats de l'aleta dorsal i ventral i una punta de filamentosa, i bandes blanques i negres més enllà de la columna vertebral. A més, les espècies d'aquest gènere també es diferencien d'altres rajades en la morfologia del seu esquelet i de la boca, així com en el gen CO1.[1]

Taxonomia[modifica]

Referències[modifica]

  1. Last, P.R. and White, W.T.. «Resurrection of the genus Neotrygon Castelnau (Myliobatoidei: Dasyatidae) with the description of Neotrygon picta sp. nov., a new species from northern Australia». A: Last, P.R., White, W.T. and Pogonoski, J.J.. Descriptions of New Australian Chondrichthyans. CSIRO Marine and Atmospheric Research, 2008.  (anglès)

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Neotrygon