Federació Catalana de Caixes d'Estalvis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFederació Catalana de Caixes d'Estalvis
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1985
Activitat
ÀmbitCatalunya Modifica el valor a Wikidata

La Federació Catalana de Caixes d'Estalvis és un organisme regulat per la LLEI 15/1985, d'1 de juliol, de caixes d'estalvis de Catalunya del Parlament de Catalunya, que determina que les caixes d'estalvis amb domicili central a Catalunya es poden agrupar en una Federació que amb personalitat jurídica pròpia, les finalitats de la qual són:[1]

a) Exercir la representació individual i col·lectiva de les caixes d'estalvis federades davant els poders públics.

b) Procurar la captació, la defensa i la difusió de l'estalvi i orientar les inversions de les caixes d'estalvis, d'acord amb les normes generals sobre inversió regional.

c) Promoure i coordinar la prestació de serveis tècnics i financers.

d) Planificar la creació d'obres socials i proposar al Consell Executiu les inversions bàsiques per a obres socials a què es refereix l'article 4.

Organització[modifica]

La junta de govern de la Federació està integrada per representants de totes les caixes d’estalvis federades amb domicili social a Catalunya. Els seus estatuts poden determinar vots ponderats per a cada caixa representada, i en cap cas els acords que s’estableixin no poden comportar l’assumpció d’obligacions econòmiques per a les caixes, sense la ratificació expressa de l’òrgan de govern corresponent d’aquestes.[2]

El 1998 van subscriure un conveni amb la generalitat de Catalunya per aplicar la llei de política lingüística.[3] El 2011 van destinar a acció social 30 milions d'euros.[4]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «LLEI 15/1985, d'1 de juliol, de caixes d'estalvis de Catalunya.». Generalitat de Catalunya. [Consulta: 26 juliol 2023].
  2. Riera Olivé, Santiago. Les Caixes d'estalvi i la protecció social a Catalunya (tesi). 
  3. «Ferrer demana que la Generalitat deixi de treballar amb les caixes d'estalvi que discriminen el català», 25-07-2023. [Consulta: 26 juliol 2023].
  4. Redacció. «Acord entre les caixes d'estalvi i la Generalitat - 17 abril 2011», 25-07-2023. [Consulta: 26 juliol 2023].