Floridsdorfer Athletiksport-Club

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFAC
Floridsdorfer Athletiksport-Club Team für Wien
Dades
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació Modifica el valor a Wikidata
Creació1904
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaAustrian Regional League (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubEstadi Leopold Stroh,
Viena, Àustria (3.000)
Governança corporativa
Seu
Entrenador principalRoman Ellensohn (2021–) Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color          blau, blanc
Equipament esportiu

Lloc webfac.at Modifica el valor a Wikidata
Facebook: floridsdorferac Modifica el valor a Wikidata

El Floridsdorfer Athletiksport-Club, també conegut com a Floridsdorfer AC o FAC, és un club de futbol austríac de la ciutat de Viena.

Història[modifica]

El club fou fundat el 20 d'agost de 1904 amb el nom Floridsdorfer AC. Fou la vintena esquadra de Viena afiliada a la Federació. El club visqué la seva millor etapa coincidint amb la Primera Guerra Mundial. Es proclamà campió de la primera edició (no oficial) de la Copa austríaca la temporada 1914-15, en vèncer el l'Admira Viena per 3-1. A la lliga, fou segon les temporades 1915-16, 1916-17. La temporada 1917-18 es proclamà campió nacional i tornà a guanyar la copa, edició que més tard fou invalidada per la Federació. Acabada la Guerra inicià un cert declivi. La temporada 1922-23 descendí a la Segona Divisió.

Durant aquests anys es produí la professionalització del futbol austríac. El 1925 el club torna a ascendir a la Primera Categoria, i malgrat romandre-hi diverses temporades, no assolí cap classificació d'honor. Aconseguí classificar-se per la Copa Mitropa de l'edició de 1934, on fou eliminat pel Ferencváros. En finalitzar la temporada 1937-38 descendí novament a la Segona Categoria del futbol austríac. Durant la Segona Guerra Mundial l'equip recuperà una certa competitivitat. El 1940 es fusionà amb l'SV Amateure FIAT i tres anys més tard fou segon a la Gauliga 1943-44, per darrere del First Vienna. En aquests anys debutà amb l'equip el més tard futbolista internacional Ernst Ocwirk. Acabada la Guerra, el Floridsdorfer romangué a la màxima divisió durant una dècada més, amb jugadors com Robert Dienst (307 gols amb el Rapid) i Otto Walzhofer, darrer internacional amb Àustria de l'equip l'any 1950. En acabar la temporada 1953-54 el club descendí a la Segona Divisió (Staatsliga B).

Les següents temporades el club compaginà la Wiener Stadtliga i la Regionalliga. L'any 1990 el club canvia el nom, adoptant FAC Viktoria Wien, en fusionar-se amb l'SV Groß Viktoria. El 1996-97 guanya el campionat de Viena ascendint a la Regionalliga, i l'estiu de 1997, recupera el seu nom original Floridsorfer Athletiksport-Club finalitzant la fusio amb el Groß Viktoria. La temporada 2003-04 baixa a la Wiener Stadtliga. Es fusiona amb el Fussballklub Old Formation-RAG Feibra esdevenint FAC OFR. El 18 de juny de 2007 es fusionà amb el PSV Team für Wien, retornant a través de la fusió a la Regionalliga amb el nou nom FAC Team für Wien.

Palmarès[modifica]

Jugadors destacats[modifica]

Jugadors que han jugat amb la selecció d'Àustria de futbol:

Referències[modifica]

  1. Edicions no oficials.

Enllaços externs[modifica]