General Hux

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeGeneral Hux
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge cinematogràfic Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perDomhnall Gleeson Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraStar Wars episodi VII: El despertar de la força i Star Wars episodi VIII: Els últims Jedi Modifica el valor a Wikidata
Universunivers de La guerra de les galàxies Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata

El general Armitage Hux,[1] simplement anomenat general Hux, és un personatge de ficció de l'univers de Star Wars, aparegut per la primera vegada en l'episodi VII de la saga: Star Wars episodi VII: El Despertar de la Força.

En tant que general del Primer Orde, ell mana en el planeta-arma Starkiller i és el braç dret del Líder Suprem Snoke.

Biografia[modifica]

Nascut en el curs dels últims dies de l'Imperi Galàctic, Hux és el fils de Brendol Hux, un antic oficial de la República Galàctica i antic director de l'Acadèmia Imperial a Arkanis. Des de la seua infantesa, sempre ha pensat que el seu destí és governar la galàxia.

Quan l'Imperi signa la Concordança Galàctic i les forces imperials es rendeixen a la Nova República, Hux i altres, senten històries de com l'Imperi havia salvat la galàxia del caos en el moment de la Guerra dels clons i creuen que la Nova República és dèbil i no estarà mai a l'altura de la potència suprema de l'antic Imperi. Hux i d'uns altres oficials imperials fugen doncs cap a les Regions Desconegudes, on creen el Primer Orde, una junta militar i política nascuda de les cendres de l'Imperi ensulsiat i que segueix la seua ideologia imperial. Gràcies al terror tecnològic del Primer Orde, Hux es distingeix desls altres oficials i guanya el grau de general.

Estant general, Hux sent una completa confiança cap a les seves tropes, els mètodes de formació imperials i les armes. Els seus soldats, sovint formats als vaixells imperials, sofreixen simulacions vives per a crear els soldats més fidels de l'Orde.

Referències[modifica]

  1. Huw Fullerton. «Star Wars novel reveals name and backstory of Domhnall Gleeson's character» (en anglès). Radio Times, 12-07-2016. [Consulta: 12 juliol 2016].

Enllaços externs[modifica]