Herència (programació)

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

En l'orientació a objectes, l'herència és una forma de crear classes noves (les instàncies de les quals s'anomenen objectes) fent servir classes que ja s'han definit abans. Les primeres, que es coneixen com classes derivades, prenen o hereten els atributs i comportament de les darreres, que es coneixen com a classes base. Gràcies a això, es permet reutilitzar un codi ja existent minimitzant-ne les modificacions necessàries.

Hom es refereix a una herència també com una generalització, perquè s'hi captura una relació jeràrquica entre les classes d'objectes. Per exemple, una «fruita» és una generalització d'una «poma« o una «taronja». Per això, es diu que una fruita és una abstracció d'una poma o una taronja; i per tant, que les darreres hereten les Propietats comunes d'una fruita. Un exemple interessant és «vehicle». Podem deduir que tenim un camió, un cotxe o un tractor.

Un dels avantatges més interessants de l'herència és que diferents mòduls amb interfícies similars poden controlar-se amb un mateix codi compartit, reduint així la complexitat del programa.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]