Historias del Kronen (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaHistorias del Kronen
Fitxa
DireccióMontxo Armendáriz Barrios Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióElías Querejeta i Claudie Ossard Modifica el valor a Wikidata
GuióMontxo Armendáriz Barrios i José Ángel Mañas Modifica el valor a Wikidata
MúsicaM.C.D., Reincidentes, The Lox (en) Tradueix, Australian Blonde i Terrorvision (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FotografiaAlfredo F. Mayo Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeRosario Sáinz de Rozas
Dades i xifres
País d'origenEspanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena29 abril 1995 Modifica el valor a Wikidata
Durada91 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enHistorias del Kronen (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènereadaptació cinematogràfica i drama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióMadrid Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Premis

IMDB: tt0110036 Filmaffinity: 386779 Letterboxd: stories-from-the-kronen Allmovie: v134809 TCM: 516681 TMDB.org: 98600 Modifica el valor a Wikidata

Historias del Kronen és una pel·lícula espanyola de 1995 dirigida per Montxo Armendáriz basada en la novel·la homònima de l'escriptor José Ángel Mañas. Fou seleccionada al 48è Festival Internacional de Cinema de Canes.[1]

Sinopsi[modifica]

Carlos, Roberto, Pedro i Manolo formen un grup d'amics d'uns vint anys amb molt de temps lliure durant les vacances d'estiu. El punt de trobada del grup d'amics és un bar anomenat ‘’Kronen'’, on Manolo, treballa com a barman i és el cantant d'un grup de rock. Carlos és el líder del grup. És guapo, egoista, amoral i hedonista. Es dedica a la recerca inquieta de plaer: beure, consumir drogues dures, anar de festa i mantenir relacions sexuals. Res sembla que l'aturi. Al Kronen, Carlos torna a establir una relació amb Amalia, una exparella amb el seu xicot fora de la ciutat. Amalia s'uneix al grup atreta per l'aspecte i l'encant de Carlos. Roberto és el millor amic i company de Carlos. Toca la bateria a la banda on canta Manolo. Més seriós i més escrupolós que Carlos, Roberto ha reprimit el sentiment homosexual cap al seu millor amic.

Quan van a veure la pel·lícula preferida de Roberto Henry: retrat d'un assassí en sèrie , Roberto s'excita quan veu Carlos jugar sexualment a les fosques amb la seva xicota. Pedro és el membre més feble del grup. Té greus problemes de salut, va perdre un ronyó i és diabètic, és el més vulnerable,Carlos s'aprofita d'ell i l'assetja constantment, burlant-se de la seva delicadesa.

Un argument al Kronen entre Pedro i un desconegut es resol intentant entre ells qui pot aguantar més temps penjats perillosament d'un pont sobre una carretera. La policia atura l'incident i Carlos i Pedro són detinguts. El pare de Carlos és advocat i aviat els fa sortir de la presó. Les relacions familiars no són importants per a Carlos. Durant la celebració de l'aniversari del casament dels pares, la germana de Carlos es desespera per la falta d'interès del seu germà per les relacions familiars i el comportament salvatge, dormint de dia i festejant molt de nit. Carlos es relaciona només amb el seu vell avi, un malalt, que li havia servit com a mentor, però aquest mor.

Per celebrar el seu aniversari, Pedro convida els seus amics a casa seva per fer una festa, però mor a conseqüència d'haver estat obligat per Carlos a beure una ampolla de whisky.

Repartiment[modifica]

Banda sonora[modifica]

El tema No hay sitio para ti del grup M. C. D. va ser el tema principal de la banda sonora en el qual a més van participar Reincidentes, The Lox, Tribu X, Santa Fe, Inquilino comunista, Terrorvision, Hamlet i Australian Blonde.

Premis i candidatures[modifica]

X Premis Goya[2]
Categoria Candidats Resultat
Millor guió adaptat Montxo Armendáriz
José Ángel Mañas
Guanyadors
Actor revelació Juan Diego Botto Nominat
Medalles del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics de 1995[3]
Categoria Candidats Resultat
Millor guió adaptat Montxo Armendáriz
José Ángel Mañas
Guanyadors

Referències[modifica]

  1. «Festival de Cannes: Stories from the Kronen». festival-cannes.com. [Consulta: 3 setembre 2009].
  2. Historias del Kronen al web dels Premis Goya
  3. «Medallas del CEC a la producción española de 1995». CEC. Arxivat de l'original el 2014-02-02. [Consulta: 18 juny 2018].

Enllaços externs[modifica]