Holt McCallany

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHolt McCallany
Biografia
Naixement3 setembre 1963 Modifica el valor a Wikidata (60 anys)
Nova York Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióCreighton Preparatory School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballInterpretació i producció cinematogràfica Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióactor de televisió, guionista, actor de teatre, escriptor, actor de cinema, actor Modifica el valor a Wikidata
Activitat1986 Modifica el valor a Wikidata –

Lloc webholtmccallany.net Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0564697 Allocine: 47181 Rottentomatoes: celebrity/holt_mccallany Allmovie: p46906 Metacritic: person/holt-mccallany TV.com: people/holt-mccallany IBDB: 484824 TMDB.org: 7497
Twitter (X): HoltMcCallany Instagram: holtmccallany Modifica el valor a Wikidata

Holt McCallany (Nova York, 3 de setembre de 1963) nascut Holt Quinn[1] és un actor, guionista i productor de cinema i televisió nord-americà.

Biografia[modifica]

Vida i èxits

Holt McCallany és fill de l'actriu i cantant Julie Wilson, el seu pare era l'actor i productor Michael McAloney (mort el 16 de maig de 2000 a Nova Jersey). McCallany va créixer a Nebraska. Va assistir a l'escola a Irlanda i més tard va prendre classes d'interpretació a París. McCallany va fer el seu debut a l'obra Biloxi Blues.[2]

McCallany va interpretar el seu primer paper cinematogràfic l'any 1987 a la pel·lícula de terror Creepshow 2. A la pel·lícula d'acció The Peacemaker va aparèixer al costat de George Clooney i Nicole Kidman. El 2001, va interpretar el paper d'Henri Brulé, un excondemnat que sedueix la seva oficial de llibertat condicional Jenny Capitanas (Jennifer Beals) al thriller Next Track. El 2002 va tenir un paper més important a la pel·lícula de terror Below.

Va interpretar el paper del detectiu John Hagen a la sèrie de televisió CSI: Miami del 2003 al 2005. Després va tenir aparicions com a convidat a diverses sèries de televisió com Law & Order: Special Victims Unit, Herois i CSI: Crime Scene Investigation. Va interpretar un dels papers principals de la sèrie Mindhunter.

Filmografia (selecció)[modifica]

Referències[modifica]