Hovertravel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióHovertravel
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusnegoci Modifica el valor a Wikidata
Indústriatransport Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1965
Governança corporativa
Seu

Lloc webhovertravel.co.uk Modifica el valor a Wikidata
Facebook: HovertravelLtd Twitter (X): Hovertravelltd LinkedIn: hovertravelltd Youtube: UCz8Kjo2ttYgLTzd-aMSvWFw Modifica el valor a Wikidata
Vaixell "Freedom 90" sèrie AP1-88

Hovertravel és una empresa de transport britànica, filial del grup Bland.[1] Utilitza aerolliscadors. Opera serveis de passatgers a través del Solent entre les ciutats de Southsea, un suburbi de Portsmouth, i Ryde a l'illa de Wight. Seu central a Southsea.

Història[modifica]

Durant la dècada de 1950 i principis de 1960, l'inventor britànic Sir Christopher Cockerell, en cooperació amb el fabricant aeroespacial britànic Saunders-Roe, va desenvolupar una nova forma de transport pionera, plasmada en la forma del SR experimental. Vehicle N1, que es va fer àmpliament conegut com a aerolliscador.[2] El fabricant britànic Saunders-Roe va continuar treballant en diversos dissenys d'aerolliscadors, desenvolupant amb èxit múltiples vehicles comercialment viables a mitjans dels anys seixanta. Aquests inclouen el SR. N4, un gran ferri per creuar el canal amb capacitat per a 418 passatgers juntament amb 60 cotxes, i el SR. N5, el primer aerolliscador actiu comercialment.[3]

Southsea[modifica]

Terminal a Southsea

Els vaixells de la companyia surten de Southsea des d'un desembarcament especial a l'esplanada de Clarence. Les estacions de tren més properes són Portsmouth Harbour i Portsmouth i Southsea, a pocs centenars de metres al nord.

Recorregut[modifica]

Terminal a Ryde

A Ryde, els vaixells arriben a un desembarcament especial al passeig marítim, molt a prop de l'estació de tren de Ryde Esplanade Island Line. Juntament amb l'estació de tren, l'estació d'autobusos i la parada de taxis, el lloc forma un complex de transport anomenat "Ryde Transport Interchange".

Flota[modifica]

Utilitza varis aerolliscadors:[4]

  • AP1-88 - "Freedom 90" (des de 1990)
  • AP1-88 - "Island Express" (des de 2002)
  • BHT130 - "Solent Express" (des de 2007)

Referències[modifica]

  1. «Компания «Hovertravel» на сайте компании «Bland Group»». Arxivat de l'original el 2012-10-27. [Consulta: 10 desembre 2012].
  2. Paine and Syms 2012, p. 82.
  3. Paine and Syms 2012, pp. 238, 595.
  4. «Флот компании «Hovertravel»». Arxivat de l'original el 2012-08-06. [Consulta: 10 desembre 2012].

Enllaços externs[modifica]

Vídeos externs
Судно на воздушной подушке Island Express на Острове Уайт