Hubert Minnis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHubert Minnis

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 abril 1954 Modifica el valor a Wikidata (70 anys)
Nassau Modifica el valor a Wikidata
  Primer Ministre de les Bahames
En el càrrec des de 11 de maig de 2017
Dades personals
FormacióUniversitat de les Índies Occidentals Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitFree National Movement - FNM
Família
CònjugePatricia Beneby

Hubert Alexander Minnis (n. 17 d'abril de 1954[1]) és un metge i polític bahamien. És Primer Ministre de les Bahames des de l'11 de maig de 2017.

Hubert Minnis ha nascut a Bany Town, sobre l'illa de Nova Providència. Segueix els seus estudis secundaris als Bahamas abans de freqüentar la Universitat de Minnesota, a continuació obté el seu doctorat de medicina de la Universitat de les Indes occidentals i la seva especialitat en ginecologia a Anglaterra l'any 1985. Serveix llavors com metge a continuació cap de servei a l'hospital Princesa Margaret de Nassau. Es va invertir també molt a les associacions professionals mèdiques de les Bahamas.

l'any 2007, ha elegit per a la primera al Parlament sota l'etiqueta del Moviment nacional lliure (FNM) i esdevé ministre de la Salut del govern d'Hubert Ingraham. Després de la derrota del FNM l'any 2012 i la dimissió de Ingraham de la seva plaça de diputat i de líder del partit, esdevé el nou cap del FNM i cap de l'oposició. El seu autoritat és no obstant això molt discutida i en desembre 2016, dels membres del FNM demanen a la governadora general, Marguerite Pindling, de nomenar Loretta Butler-Turner com cap de l'oposició.

No obstant això, els partidaris de Minnis al si del partit porten una activa política de reconquesta i els oponents interns han obligat de presentar-se sense l'etiqueta del Partit. El FNM assoleix àmpliament les eleccions legislatives de 2017 i Minnis esdevé primer ministre l'11 de maig.

Referències[modifica]

  1. «Dr. Minnis Celebrates Birthday students, teachers and staff at Gambier Primary School». Arxivat de l'original el 2019-07-31. [Consulta: 15 febrer 2018].