Usuari:Mcapdevila/Iconoscopi

De Viquipèdia
< Usuari:Mcapdevila(S'ha redirigit des de: Iconoscopi)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Diagrama d'una patent de Zworykin, el 1931. És un microscopi construït similarmenta l'Iconoscopio.[1] La imatge ingressava mitjançant la sèrie de lents de la dreta, i impactava amb la cèl·lules fotoelèctriques de la placa de l'esquerra. El raig catòdic de la dreta escombrava la placa, carregant-, i les cèl·lules fotoelèctriques emetien una càrrega elèctrica, en funció de la quantitat de llum rebuda. El senyal d'imatge resultant era enviada al costat esquerre del tub i amplificada.

Iconoscopi va ser el nom donat a un invent que consistia en una de les primeres càmeres de televisió,[2] en la qual, un raig d'electrons d'alta velocitat explora un mosaic fotoemissors. Un grup d'investigadors de RCA, liderat per Vladimir Zworykin va introduir el Iconoscopio el 1934, després de visitar els laboratoris Philo Farnsworth i examinar, el 1930 com un altre càmera de televisió electrònica del món havia estat dissenyada, per a un potencial acord de llicència amb el seu nou empresari, RCA. L'Iconoscopi va ser la càmera més usada per a transmissions televisives als Estats Units entre els anys 1936 i 1946.

Disseny[modifica | modifica el codi]

Les imatges eren projectades en una placa fotosensible, la qual partia la imatge en milers d'elements anomenats ara pixel és . Un raig d'electrons per escaneig, travessava la part frontal de la placa, " carregant " amb tots els píxels. Cada píxel retenia una càrrega elèctrica porporcional a l'energia lluminosa inicialment projectada sobre ell, el qual era transportat cap a l'exterior de la càmera. D'aquesta manera, una imatge visual era convertida en un senyal elèctric. L'aspecte clau de l'Iconoscopio va ser que l'objectiu integrat era sensible a la imatge, i recol·lectava la càrrega desenvolupada pels impactes de llum rebuts entre exploracions de lectura.

Altres càmeres electròniques de l'època[modifica | modifica el codi]

Zworykin havia prèviament demanat la patent d'una càmera electrònica per Westinghouse el 1923 que va fer servir un objectiu de dos costats. La imatge es mostrava al front fotosensible de la placa, mentre que el raig catòdic escombrava el revers de la placa. Però després d'anys de millores, la qualitat de la imatge seguia sent molt pobre, amb números problemes tècnics, i per això, mai va abandonar la sala de proves. La patent no va ser concedida.

La primera càmera de televisió completament electrònica va ser mostrada i patentada com dissector d'imatges per Philo Farnsworth l'any 1927 (patent publicada el 1930). RCA va creure que la patent de Farnsworth havia estat inscrita tan àmpliament com per excloure qualsevol altre sistema electrònic de formació d'imatge, incloent al Iconoscopio i va demanar una sol·licitud d Patent interference ,[3] assegurant que el disseny de Zworykin de 1923 era anterior a l dissector d'imatges de Farnsworth. Però la prioritat de l'invent va ser lliurada a Farnsworth el 1935.

Un inconvenient de l' dissector d'imatges de Farnsworth va ser que, com no es tractava d'una cambra d'emmagatzematge, es requeria molt més brillantor, i per tant, més llums i més calor en els estudis de televisió, en comparació amb el Iconoscopio. El Iconoscopio de Zworykin, a més d'aquest avantatge, era més senzill de fabricar, i produïa una imatge més clara. Quan el Iconoscopio va ser substituït a finals de la dècada de 1940, per les càmera de vídeo s actuals, molts dels seus conceptes bàsics van quedar en els posteriors invents, com l'ús d'una placa fotosensible i la lectura per raig electrons. La paraula "imatge" en el nom del Image orthicon (com es van conèixer a les càmeres que reemplaça al Iconoscopio) es refereix al fet que aquell utilitza una secció d'emissió d'electrons (com el dissector d'imatges) al capdavant de la placa fotosensible (com el Iconoscopio), combinant els millors aspectes d'ambdós invents.

Hi ha certa semblança entre el Iconoscopio i la " Emitron camera " "de EMI, desenvolupada inicialment per JD McGee, i l'equip EMI sota el lideratge d'Isaac Shoenberg. Aparentment, aquest equip havia tingut accés a alguna investigació de RCA, sota un acord de Patent-sharing (patents compartits). En tot cas, quan Zworykin va publicar la seva investigació sobre el Iconoscope el 1933, Shoenberg va concloure que EMI s'havia avançat tecnològicament i no va veure grans novetats en el desenvolupament de Zworykin, rebutjant una oferta d'assistència tècnica per part de RCA.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Method of and apparatus for producing images of objects, US patent #2.021.907, filed November 13, 1931, patent issued 1935.
  2. Television System, US patent #2.141.059, filed December 29, 1923, patent issued 1938.
  3. gov/web/offices/pac/mpep/documents/2300_2300_01.htm MPEP 2300.01 Introduction - 2300 Interference Proceedings en anglès