Illeta de San Juan

Plantilla:Infotaula geografia políticaIlleta de San Juan
Vista aèria
Imatge

Localització
Map
 18° 28′ 00″ N, 66° 06′ 27″ O / 18.4668°N,66.1074°O / 18.4668; -66.1074
Territori no incorporatPuerto Rico
MunicipiSan Juan Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Superfície7,8 km² Modifica el valor a Wikidata
Banyat peroceà Atlàntic, San Juan Bay (en) Tradueix, Caño de San Antonio (en) Tradueix i Condado Lagoon (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Altitud3 m Modifica el valor a Wikidata


La Illeta de San Juan (castellà: Isleta de San Juan),[1] és una illa de 7,8 km² adjunta de la costa de l'illa principal de Puerto Rico,[2] connectada per ponts i una calçada. És el lloc on es troba el barri del Vell San Juan, el qual es divideix en set sectors coneguts com a "subbarris" de l'antic municipi de San Juan. Aquests són el Vell San Juan, el quadrant històric de la capital del territori, San Juan amb 6 dels barris. És a més el lloc on es troba l'antic barri de Puerta de Tierra (1.55 km²), el primer barri d'extramurs de San Juan, aquí se situen nombrosos comerços i edificis simbòlics, així com el Capitoli del govern de Puerto Rico.

A la illeta hi ha diverses fortaleses com l'emblemàtic Castell San Felipe del Morro, el Castell San Cristóbal, i El Palau de Santa Catalina, també conegut com La Fortalesa, que actuaven com a defenses primàries de l'assentament, que va ser objecte de nombrosos atacs. La Fortalesa segueix servint també com la mansió executiva per al Governador de Puerto Rico.

Referències[modifica]

  1. «www.primerahora.com». Arxivat de l'original el 2012-09-26. [Consulta: 14 novembre 2019].
  2. www.nps.gov

Vegeu també[modifica]