Institut Balear de Turisme

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInstitut Balear de Turisme
Dades
Tipusempresa estatal Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Part deGovern de les Illes Balears Modifica el valor a Wikidata

L'Institut Balear de Promoció del Turisme (IBATUR) és una empresa pública depenent de la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears creada l'any 1989 (Decret 67/1989, de 22 de juny). S'ocupa, en línies generals, de tot allò relacionat amb la promoció interior i exterior de l'oferta turística balear.

Organització[modifica]

L'IBATUR és dirigit per un president, el Conseller de Turisme, un vicepresident, que és el director general competent en promoció turística, i un consell de direcció. Aquest està integrat pel Secretari General i el director general amb competències d'ordenació turística, un representant de la Presidència del Govern, un representant de la Conselleria d'Hisenda, i un representant de la Conselleria de Comerç.

L'òrgan de gestió és el director o directora gerenta, nomenat lliurement pel Conseller de Turisme. Han estat gerents d'aquest organisme:

L'actual directora és Susanna Sciacovelli.[5]

Funcions[modifica]

D'acord amb l'article 2.5 del Decret 6/2004, de 23 de gener,[6] són funcions de l'IBATUR:

  1. Promocionar l'oferta turística les Illes Balears als mercats nacional i internacional, en el marc de la política turística del Govern de les Illes Balears.
  2. Coordinar, impulsar, gestionar i executar les activitats de promoció turística interior i exterior.
  3. Fomentar i impulsar les iniciatives i activitats del sector turístic en ordre a la promoció del turisme balear.
  4. Establir convenis i concerts amb institucions públiques i privades per a la creació, la coordinació i el desenvolupament d'accions encaminades a la promoció turística interior i exterior.
  5. Qualsevol altra que tengui per objecte la promoció i la comercialització òptimes dels productes turístics de les Illes Balears.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]