Inthaeron

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuInthaeron Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumArthropoda
ClasseArachnida
OrdreAraneae
FamíliaCithaeronidae
GènereInthaeron Modifica el valor a Wikidata
Platnick, 1991
Tipus taxonòmicInthaeron rossi Modifica el valor a Wikidata

Inthaeron és un gènere d'aranyes araneomorfes de la família dels citerònids (Cithaeronidae). Es troben a l'Índia. Fou descrita per primera vegada per Norman I. Platnick l'any 1991. Només conté una espècie, Inthaeron rossi.[1] Les femelles d' Inthaeron poden ser distingides de les del gènere Cithaeron, per l'arranjament de les estructures i el nombre de les fileres mitjanes posteriors.[2] El nom deriva de fusionar "Índia" amb "Cithaeron", el nom de l'altre gènere dels citerònids.[2]

Taxonomia[modifica]

L'única espècie és Inthaeron rossi. Va ser trobada inicialment a Mahabaleshwar, Maharashtra, Índia, encara que també s'ha trobat a Betul, a Madhya Pradesh.[3] Només es coneixien femelles fins que l'any 1993, quan es va capturar un mascle, amb una característica destacada, el bulb del pedipalp altament enrotllat.[4] Fan uns 7 mil·límetres de llargada i uns 2 mil·límetres d'ample. El cefalotòrax és un d'un color verdós-marró, mentre les potes són un marró groguenc. L'abdomen és majoritàriament marró clar i pelut, amb diverses ratlles de colors variats.[3]

El nom deriva d'un col·leccionista especialitzat, Rossi.[2]

Referències[modifica]

  1. «Cithaeronidae». Natural History Museum Bern. [Consulta: 8 abril 2017].
  2. 2,0 2,1 2,2 Platnick, Norman «A revision of the ground spider family Cithaeronidae (Araneae, Gnaphosoidea)». American Museum Novitates, 3018, 1991, pàg. 12.
  3. 3,0 3,1 Gajbe, U.A. «Araneae: Arachnida. In: Fauna of Madhya Pradesh (including Chhattisgarh), State Fauna Series.». Zoological Survey of India, Kolkata, 15, 1, 2007, pàg. 493–494.
  4. Platnick, N.I.; Gajbe, U.A. «Supplementary notes on the ground spider family Cithaeronidae (Araneae, Gnaphosoidea)». Journal of Arachnology, 22, 1994, pàg. 83.

Enllaços externs[modifica]