Isabelle Anguelovski

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaIsabelle Anguelovski

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1978 Modifica el valor a Wikidata (45/46 anys)
París Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióInstitut de Tecnologia de Massachusetts - Philosophiæ doctor (–2011)
La Sorbona
Universitat Harvard
Institut d'Estudis Polítics de París Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballEcologia política, ordenació del territori i planejament urbanístic Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióinvestigadora, urbanista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorICREA (2017–)
Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques Modifica el valor a Wikidata
Premis

Isabelle Anguelovski (París, 1978) és una investigadora en ecologia política i en planificació mediambiental i urbana.[1]

Anguelovski és investigadora de la Institutció Catalana de Rercerca i Estudis Avançats i directora del Barcelona Lab for Urban Environmental Justice and Sustainability (BCNUEJ), vinculat a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA – UAB), on lidera un equip interdisciplinari d'investigació pioner en qüestions de justícia mediambiental urbana.[2][3] És també investigadora associada a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM).

La seva recerca se situa en la intersecció entre la planificació urbana, la desigualtat social i els estudis sobre el desenvolupament, des d'on estudia maneres de construir ciutats més saludables, socioeconòmicament justes i ecològicament sostenibles.[4] En el seu treball de camp ha estudiat les dinàmiques de barris marginals de diverses ciutats d'Europa, Amèrica del Nord i del Sud, Sud-àfrica i del Sud-est Asiàtic.[5] Anguelovski es va doctorar al Massachusetts Institute of Technology (MIT) i també ha cursat estudis superiors a les universitats de Harvard, La Sorbona i l'Institut d'Estudis Polítics de París. Ha treballat també per a diverses ONG internacionals per al desenvolupament i és fundadora de la Xarxa d'Ecologia Política (POLLEN). És autora de Neighborhood as Refuge: Community Reconstruction, Place-Remaking, and Environmental Justice in the City (MIT Press, 2014) i coautora d'Addressing the Land Claims of Indigenous Peoples (MIT Press, 2008), entre molts altres estudis i articles.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Isabelle Anguelovski». CCCB. [Consulta: 27 març 2020].
  2. «Gentrificación: un riesgo para la salud». El Periódico, 04-11-2018. [Consulta: 27 març 2020].
  3. «CAP Raval: un cas de racisme ambiental, per Isabelle Anguelovski». El Periódico, 14-04-2019. [Consulta: 27 març 2020].
  4. «Els reptes per afrontar la gentrificació i el canvi climàtic, amb Isabelle Anguelovski». Catalunya Ràdio, 15-07-2019. [Consulta: 27 març 2020].
  5. Domínguez, Nuño «Entrevista | “Las nuevas zonas verdes de nuestras ciudades acaban beneficiando solo a los más ricos”». El País [Madrid], 10-11-2019. ISSN: 1134-6582.