Ivoox

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de lloc webIvoox
URLhttps://www.ivoox.com i https://www.ivoox.com/en/ Modifica el valor a Wikidata
Tipusservei d'allotjament de pòdcasts i directori de pòdcasts Modifica el valor a Wikidata
Llançament2008 Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Blog oficialhttps://www.ivoox.com/blog/ Modifica el valor a Wikidata
Facebook: ivoox Instagram: ivooxcom Youtube: UCG_BmGab2ESjKyKWSqTCS_g TikTok: ivooxcom Modifica el valor a Wikidata

Ivoox és un servidor gratuït d'emmagatzematge d'arxius d'àudio que permet escoltar, descarregar i distribuir per internet programes de ràdio i pòdcasts de tota mena de temàtiques i gèneres.[1] Va ser fundat l'any 2008 per Juan Ignacio Solera.[2]

Història[modifica]

Es va fer amb una inversió del Grupo Intercom[cal citació] i actualment compta amb una plantilla de 22 persones (19 homes i 3 dones). Els tres càrrecs principals els ostenten Juan Ignacio Solera, que n'és el director; Emilio Moreno, CEO i Jose Luis Parreño, CTO. L'empresa va néixer a Sant Cugat del Vallès,[3] Barcelona, sota el nom d'Ivoox Global Podcasting Service SL i l'any 2017 era la quaranta-setena empresa espanyola més gran en el rànquing de portals web.[3] L'any 2014 va crear l'aplicació mòbil disponible a Android i iOS.

Característiques[modifica]

General[modifica]

Ivoox és un servidor que ofereix majoritàriament un contingut de parla castellana i els seus usuaris resideixen en una gran proporció a l'estat espanyol. El portal proporciona de manera gratuïta els arxius d'àudio que s'hi poden trobar a través de la pàgina web o d'una aplicació que permet fer anar els àudios en un segon pla. També ofereix la possibilitat de crear pòdcasts sempre que es tingui un compte d'Ivoox. Per tal d'obtenir ingressos es lucra de la publicitat, així com els autors dels pòdcasts poden fer pagar una quota als subscriptors per a monetitzar el seu contingut.

Música Comercial[modifica]

Ivoox permet l'ús de l'anomenada "música comercial" als seus arxius d'àudio atès que l'SGAE espanyola no té una llicència que cobreix el podcàsting. El portal va arribar a un pacte amb l'entitat, que l'any 2012 va concedir a Ivoox una llicència global que empara tot allò que s'hi publiqui.[4]

Referències[modifica]

  1. Daniela Rago; Elisabetta Sarmati; Maria Pilar Soria Millán Creando saberes: Aproximaciones a la didáctica de E/LE en el aula. Sapienza Università Editrice, 14 setembre 2016, p. 23–. ISBN 978-88-98533-83-1. 
  2. Luis Enrique Mendoza. Voces en red: Una aproximación al fenómeno del podcast en el Perú. CreaLibros Ediciones, 4 setembre 2017, p. 19–. ISBN 978-612-46964-6-6. 
  3. 3,0 3,1 Empresas, Directorio Ranking; Sl, Ivoox Global Podcasting Service. «Información Ranking de Ivoox Global Podcasting Service sl | Ranking Empresas» (en castellà). [Consulta: 4 febrer 2019].
  4. «Tus podcast en iVoox, automáticamente publicados con licencia de la SGAE – iVoox Blog» (en espanyol europeu). Arxivat de l'original el 2018-12-26. [Consulta: 4 febrer 2019].