Josep Domingo-Ferrer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 21:57, 23 maig 2016 amb l'última edició de ReginaManresa (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula de personaJosep Domingo-Ferrer
Biografia
Naixement26 juliol 1965 Modifica el valor a Wikidata (58 anys)
Sabadell (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Autònoma de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiLlorenç Huguet Rotger Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballCiències de la computació Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióinformàtic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Rovira i Virgili Modifica el valor a Wikidata
Membre de
AlumnesAntoni Martínez-Ballesté Modifica el valor a Wikidata
Obra
Estudiant doctoralFrancesc Sebé Feixas, Anna Oganian, Jordi Herrera Joancomartí, Ricardo Xavier Sánchez del Castillo, Josep Maria Mateo-Sanz, Àngel Torres Aragó, Marcel Fernandez Muñoz, Jordi Castellà-Roca, Alexandre Viejo, Agustí Solanas, Rolando Trujillo-Rasua, Sara Hajian, Lei Zhang, Jordi Soria-Comas, Sara Ricci i Nicolás Ruiz Modifica el valor a Wikidata
Premis

Josep Domingo-Ferrer (Sabadell, 1965) és un catedràtic distingit de ciència de la computació i investigador ICREA Acadèmia de la Universitat Rovira i Virgili. Des del 1996 dirigeix a la URV el grup de recerca CRISES-Seguretat i privadesa. El 2007 va fundar i des de llavors dirigeix la Càtedra UNESCO de Privadesa de dades. És llicenciat en informàtica (1988, Premi Extraordinari de Llicenciatura) i doctor en informàtica (1991) per la Universitat Autònoma de Barcelona. És també llicenciat en matemàtiques (1995).

Els seus interessos i la seva obra de recerca inclouen la privadesa i la protecció de dades, la seguretat de la informació, el secret estadístic i els protocols criptogràfics. Les seves contribucions s'han orientat a conciliar la privadesa, la seguretat i la funcionalitat en els serveis de la societat de la informació. En aquests àmbits és autor de 5 patents i de més de 360 articles entre revistes, congressos i llibres.

El gener de 2016 ha estat nomenat membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans.[1] El 2014 va rebre un Faculty Research Award de Google.[2] Ha guanyat dues vegades el Premi ICREA-Acadèmia (2008 i 2013).[3][4] El 2013 va ser nomenat professor distingit per la Universitat Rovira i Virgili. El 2012 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic de la Generalitat de Catalunya, per les seves contribucions a les tecnologies de privadesa de la informació.[5] El mateix 2012 va ser elegit membre de l'Academia Europaea i de l'International Statistical Institute. El 2011 va ser nomenat Fellow de l'IEEE[6] (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Entre 2007 i 2008 va guanyar quatre premis d'emprenedoria. El 2004 va rebre el premi TOYPS 2014 de la Jove Cambra Internacional Catalunya-Federació Catalana de Joves Cambres. El 2003 va ser co-receptor del premi Salvà i Campillo de recerca, atorgat per l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació-ACET.

Des del 15 de desembre de 2015 és Director Acadèmic de Programa Serra Húnter de la Generalitat de Catalunya, orientat a la captació de talent per al professorat de les universitats públiques de Catalunya.[7]

Referències

Enllaços externs