Josep Maria Salvadó i Urpí

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosep Maria Salvadó i Urpí

Fotografia de Josep Maria Salvadó i Urpí Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement5 d'agost de 1955
Tarragona Modifica el valor a Wikidata
Mort11 abril del 2000
Tarragona
Dades personals
Es coneix perLa seva tasca solidaria, cultural i activista
Activitat
OcupacióLlicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació. Branca Psicologia.

Josep Maria Salvadó i Urpí (Tarragona, 5 d'agost de 1955 - Tarragona, 11 d'abril de 2000), era un artista social, va col·laborar en tasques solidàries i voluntàries envers els col·lectius més desafavorits. Va rebre el reconeixement (a títol pòstum) de fill predilecte de la ciutat de Tarragona[1]

Llicenciat en filosofia i Ciències de l'educació, va exercir com a administratiu i de Psicòleg.

En l'àmbit solidari era membre de la Coordinadora d'ONG de Tarragona, membre accionista de la cafeteria oberta a Mataró per la cooperativa indígena mexicana, membre fundador i de la junta directiva de l'Associació per la Cooperació "Tabana", membre de Setem Catalunya, membre de la Coordinadora pel 0,7% a Tarragona, membre del comitè local d'Amnistia Internacional - Grup Tarragona, membre cofundador del Col·lectiu Música per la Pau a Tarragona i membre de la xarxa d'Accions Urgent d'Amnistia Internacional.

En l'àmbit cultural va ser cofundador, productor i actor del Col·lectiu de Teatre Necessari "Trono Villegas", Capità Manaies de la cohort Romana de Tarragona i Dansaire de la Colla Sardanista Joventut Tarragonina de Tarragona.

Referències[modifica]

  1. Publicació a la Vanguardia de la notícia: "Medalla de la ciudad a Josep Maria Salvadó", http://www.josepmariasalvadoiurpi.org/catala/premsa/la-vanguardia-medalla-de-la-ciudad-a-josep-maria-salvado/ Arxivat 2014-01-06 a Wayback Machine.

Enllaços externs[modifica]