KLA Corporation

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióKLA Corporation
Dades
Tipusnegoci
empresa cotitzada Modifica el valor a Wikidata
Indústriaelectrònica Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1997
Activitat
Borsa de cotització(NASDAQ KLAC) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Filial
Part deS&P 500 Modifica el valor a Wikidata
Indicador econòmic
Ingressos totals9.212 M$ (2022) Modifica el valor a Wikidata
Benefici net3.322 M$ (2022) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webkla.com Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): klacorp LinkedIn: klacorp Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

KLA Corporation és una empresa nord-americana d'equips d'instrumentació electrònica amb seu a Milpitas, Califòrnia. Subministra sistemes de control de processos i gestió del rendiment per a la indústria de semiconductors i altres indústries nanoelectròniques relacionades. Els productes i serveis de la companyia estan destinats a totes les fases de la producció d'hòsties, reticles, circuits integrats (IC) i envasos, des de la investigació i desenvolupament fins a la fabricació en volum final.[1]

KLA-Tencor es va formar l'any 1997 a través de la fusió de KLA Instruments i Tencor Instruments, dues empreses de la indústria d'equips de semiconductors i sistemes de gestió de rendiment.[2] La fusió pretenia crear una font única d'equips de diagnòstic i procés de xip.[3] KLA Instruments va ser fundada l'any 1975 per Ken Levy i Bob Anderson, i es va centrar en la detecció de fotomàscara per identificar defectes de xip. Més tard, KLA va ampliar la seva línia de productes per incloure inspecció d'hòsties, metrologia d'oblies i programari integrat d'inspecció i anàlisi.[4] Tencor va ser fundada l'any 1976 pel científic txec i immigrant nord-americà Karel Urbanek, juntament amb el col·lega John Schwabacher. L'empresa es va centrar inicialment a fer mesures precises del gruix de la capa de pel·lícula de semiconductors i, el 1984, va desenvolupar la tecnologia d'escaneig làser per detectar partícules i altres contaminacions. L'empresa també va desenvolupar equips d'anàlisi de dades i revisió de defectes.[4] En el moment de la fusió, els ingressos combinats de les empreses eren superiors als 1.000 milions de dòlars.

El febrer de 1998, KLA-Tencor va adquirir Nanopro GmbH, amb seu a Freiburg, Alemanya, una empresa que utilitzava tecnologia interferomètrica avançada per mesurar la forma i el gruix de les hòsties.[5] A l'abril, la companyia va adquirir Amray, Inc., un proveïdor de sistemes de microscopi electrònic d'escaneig (SEM) amb seu a Bedford, Massachusetts per a aplicacions que inclouen la fabricació de semiconductors.[6] Al juny, la companyia va adquirir VARS, amb seu a San Jose, CA, un desenvolupador de sistemes d'arxiu i recuperació d'imatges.[5] Al novembre, KLA-Tencor va adquirir la línia Quantox de productes de monitorització d'òxids de l'empresa de mesura i instruments amb seu a Solon, Ohio, Keithley Instruments.[7] Al desembre, la companyia va adquirir la filial Ultrapointe de Uniphase Corporation.[8]

KLA desenvolupa una sèrie d'eines d'inspecció avançades, sistemes de metrologia i programari d'anàlisi computacional utilitzats per millorar els rendiments de fabricació d'una varietat de semiconductors estàndard i especialitzats; plaques de circuits impresos (PCB); i pantalles de pantalla plana.[9]

Els seus productes s'agrupen en tres segments:[9]

  • Control de processos de semiconductors: una gamma de productes d'inspecció, metrologia i anàlisi de dades, i serveis relacionats, dissenyats per augmentar els rendiments de fabricació durant el procés de fabricació de semiconductors.
  • Procés de semiconductors especialitzats: eines avançades de deposició al buit i de procés de gravat, que s'utilitzen per fabricar semiconductors especials com MEMS, semiconductors de comunicació de radiofreqüència (RF) i semiconductors de potència per a aplicacions d'automoció i industrials.
  • Inspecció de PCB, pantalles i components: equips d'inspecció, prova i mesura per a fabricants de PCB, pantalles de pantalla plana (FPD) i circuits integrats (CI). L'equip s'utilitza per verificar la qualitat, produir patrons de circuits electrònics coherents en el substrat rellevant i realitzar la conformació tridimensional de circuits metal·litzats.

Referències[modifica]

  1. «KLA CORP (KLAC:NASDAQ GS): Company Description - Bloomberg» (en anglès). bloomberg.com. https://www.bloomberg.com.+[Consulta: 19 març 2020].
  2. Facebook; Twitter; options, Show more sharing. «KLA Instruments, Tencor to Merge» (en anglès). https://www.latimes.com/,+15-01-1997.+[Consulta: 19 octubre 2022].
  3. «Bloomberg - Are you a robot?» (en anglès). https://www.bloomberg.com.+[Consulta: 19 octubre 2022].
  4. 4,0 4,1 «KLA-Tencor» (en anglès). Silicon Valley Historical Association. Arxivat de l'original el 18 de juliol 2022. [Consulta: 19 març 2020].
  5. 5,0 5,1 «KLA-Tencor Weathers Storm, Builds for Future» (en anglès). Semiconductor Online, 12-08-1998. [Consulta: 2 novembre 2019].
  6. «Amray was acquired by KLA-Tencor on April 7, 1998» (en anglès). Mergr. [Consulta: 2 novembre 2019].
  7. «Keithley sells Quantox line to KLA-Tencor» (en anglès). eeTimes, 12-11-1998. [Consulta: 27 gener 2022].
  8. «KLA-Tencor Buys Ultrapointe from Uniphase». Photonics Online, 08-01-1999. [Consulta: 27 gener 2022].
  9. 9,0 9,1 «Inline XBRL Viewer». [Consulta: 19 octubre 2022].

Vegeu també[modifica][modifica]