Las Novedades

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesLas Novedades
Tipusperiòdic Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici14 desembre 1850 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalització1872 Modifica el valor a Wikidata
FundadorÁngel Fernández de los Ríos Modifica el valor a Wikidata
Lloc de publicacióMadrid Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
OCLC85686831 Modifica el valor a Wikidata

Las Novedades va ser un periòdic fundat en 1850 per Ángel Fernández de los Ríos. En 1857, Fernández de los Ríos el va vendre a Nemesio Fernández Cuesta y Picatoste. La seva primera edició va aparèixer el 14 de desembre de 1850, i va deixar de publicar-se a principis de 1869..[1]

Segons Augusto Martínez Olmedilla:

« Durant divuit anys –de 1850 a 1868– Las Novedades es van publicar triomfalment, difonent-se arreu d'Espanya i proclamant els mèrits del seu fundador, que amb increïble dinamisme atenia tots els aspectes del periòdic....[1] »

Segons dades publicades a la Gaceta de Madrid, citats per Cabrera et al., de 1854 a 1860, Las Novedades era el periòdic amb més circulació d'Espanya. Encara de 1861 a 1864, compartiria aquest lideratge amb el periòdic conservador Correspondencia de España, a partir d'aquesta data perdria terreny davant seu.[1]

Compartia la seva impremta amb la Revista del Movimiento Intelectual de Europa.

Redactors i col·laboradors[modifica]

El 24 de gener de 1869, l'editorial d'El Imparcial anuncià els noms d'un nou equip de Las Novedades, després de la renúncia en bloc dels seus antics col·laboradors, com un «canvi complet de la seva redacció»:

« Fins al 12 del corrent els seus redactors van ser els Srs. D. Agustín de la Paz Bueso, D. Valeriano Fernández Ferraz, D. Benito Pérez Galdós, D. Víctor Feijóo, i D. Carlos Moreno López; però no estant conformes sens dubte amb la resolució adoptada pel nostre col·lega en la qüestió dinàstica, es van separar definitivament de la redacció...[1] »

Referències[modifica]