Liudger d'Utrecht

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLiudger d'Utrecht
Biografia
Naixementsegle IX Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle IX Modifica el valor a Wikidata
Utrecht Modifica el valor a Wikidata
SepulturaUtrecht Modifica el valor a Wikidata
Bisbe

Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósacerdot Modifica el valor a Wikidata

Liudger d'Utrecht fou bisbe d'Utrecht a partit circa de 847/848 fins a 854/856.[1]

Biografia[modifica]

Luidger estava probablement relacionat amb diversos altres bisbes d'Utrecht dels segles IX i X, inclòs el seu predecessor Alberik II. Que aquesta família no s'oposava al nepotisme es mostra en un certificat de l'any 850, on es demostrava que un oncle de Ludger nomenat Baldric hi havia planejant fundar un capítol que seria dirigit per Luidger, d'acord amb una estructura que li donaria avantatges clares per a la seva família. Luidger havia de ser succeït per un parent proper anomenat Kraft, però va declinar el càrrec perquè tenia por que la seva riquesa personal atrauria batudes de vikings. La data exacta de la seva mort és desconeguda. La tradició de l'Església diu que va morir l'any 856.[2] Altres autors donen la data de la seva mort el 853.[3] Va ser enterrat a l'església de Sant Salvador d'Utrecht.


Precedit per:
Eginhard d'Utrecht
Bisbe d'Utrecht
c.848 – c.854
Succeït per:
Hunger d'Utrecht

Referències[modifica]

  1. Mooyer, Ernst Friedrich. Onomastikon chronographikon hierarchiae Germanicae: Verzeichnisse der deutschen bischöfe seit dem jahre 800 nach Chr. geb. nebst einem anhange die würdenträger einiger abteien und ritterorden enthaltend (en alemany), 1854; digitalitzat 2007 per la Universitat Harvard, p. 117 [Consulta: 26 gener 2016]. 
  2. «Hunger,bisschop van Utrecht (853-866)». [Consulta: 16 gener 2016].
  3. Blok, PJ; Molhuysen, PC. «Nieuw Nederlandsch biografisch woordenboek. Deel 4 (1918). Liudger, of Ludger». [Consulta: 26 gener 2016].