Marca sense registrar

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Una marca sense registrar (en anglès: unregistered trade mark) és una marca (trademark) que no es beneficia de la protecció atorgada per a les marques registrades a través del seu registre.

Tanmateix poden beneficiar-se de la protecció deguda a altres característiques de la llei en relació a les marques registrades, com la protecció a les marques no registrades al Regne Unit que resulta de la llei de Passing off.

Als Estats Units, no es requereix ni el registre federal ni el dels estats per a obtenir drets en una marca registrada (trademark). Una marca no registrada pot encara rebre drets de marca registrada segons la common law. Per tant aquests drets, per exemple,es poden estendre a una zona d'influència, normalment delimitada geogràficament. Com a tal, moltes parts de forma simultània poden utilitzar una marca a tot el país o fin i tot un dels estats. Una marca no registrada també pot estar protegida sota la llei federal "Llei Lanham" (15 USC § 1125) de prohibició de la mala representació comercial de la font o l'origen de les mercaderies. Les marques no registrades també són objecte de protecció en els Estats Units sota la Llei Lanham § 43.