Maria de Nassau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria de Nassau

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement7 febrer 1556 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Breda Modifica el valor a Wikidata
Mort10 octubre 1616 Modifica el valor a Wikidata (60 anys)
Buren Modifica el valor a Wikidata
SepulturaBuren Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaCasa d'Orange-Nassau Modifica el valor a Wikidata
CònjugePhilip of Hohenlohe-Neuenstein (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesGuillem I d'Orange-Nassau Modifica el valor a Wikidata  i Anna d'Egmond Modifica el valor a Wikidata
GermansMaurici de Nassau, Frederic Enric d'Orange-Nassau, Felip-Guillem d'Orange-Nassau, Justí de Nassau, Lluïsa Juliana d'Orange-Nassau, Elisabet d'Orange-Nassau, Emília Secunda d'Orange-Nassau, Emília d'Orange-Nassau, Catarina Bèlgica d'Orange-Nassau, Carlota Flandrina d'Orange-Nassau, Carlota Brabantina d'Orange-Nassau, Anna de Nassau i Maria d’Orange-Nassau Modifica el valor a Wikidata

La comtessa Maria de Nassau, (Breda 7 de febrer de 1556 - Buren 10 d'octubre de 1616) va ser la segona filla de Guillem I d'Orange-Nassau i Anna d'Egmond.

Al començament de la guerra dels vuitanta anys que les províncies del nord dels Països Baixos mantenien contra Espanya, el Duc d'Alba va prendre com a ostatge al seu germà Felipe Guillem, primogènit de Guillem I d'Orange-Nassau, i ho va enviar a Espanya a on romandria fins al 1610. Maria va defensar vigorosament els drets del seu germà al títol de Príncep d'Orange i a la baronia de la ciutat de Breda, contra les pretensions del germanastre de tots dos, Maurici de Nassau. Així mateix, va reclamar la custòdia de les possessions de Felip Guillem durant la seva estada a Espanya, el que va provocar una disputa legal amb Maurici.

Els plans del seu pare i del seu germà Maurici incloïen el seu matrimoni amb el fill del duc d'Aerschot, per atreure aquest com aliat a la seva lluita contra els espanyols, però Maria va refusar. El 2 de febrer de 1595 Maria es va casar a Buren amb el comte Felip de Hohenlohe (mort el 1606). La parella no va tenir fills.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Maria de Nassau