Matt Mullenweg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMatt Mullenweg

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) Matthew Charles Mullenweg Modifica el valor a Wikidata
11 gener 1984 Modifica el valor a Wikidata (40 anys)
Houston (Texas) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióHigh School for the Performing and Visual Arts
Universitat de Houston Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióemprenedor, músic, informàtic, programador, bloguer Modifica el valor a Wikidata
MovimentMoviment del programari lliure Modifica el valor a Wikidata
Participà en
Trobada Anual del Fòrum Econòmic Mundial de 2013 Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webma.tt Modifica el valor a Wikidata
Facebook: matt.mullenweg Twitter (X): photomatt Instagram: photomatt LinkedIn: mattm TED: matt_mullenweg Souncloud: matt-mullenweg Modifica el valor a Wikidata

Matthew Charles Mullenweg (Houston, Texas, 11 de gener de 1984) és un programador nord-americà conegut per crear el sistema de gestió de continguts WordPress.[1]

A més de WordPress ha creat el servei de filtrat d'spam centralitzat Akismet, la companyia Automattic[2] i el servei de hosting gratuït de blocs WordPress.com.

WordPress[modifica]

El juny de 2002 Matt va començar a usar el gestor de continguts b2 / cafelog per publicar les fotos que va treure en un viatge a Washington D.C. per participar en la National Fed Challenge. Va contribuir una mica de codi per arreglar unes faltes d'ortografia i per netejar els enllaços permanents.

El gener de 2003, uns mesos després que el desenvolupament de b2 hagués finalitzat, va anunciar al seu bloc que anava a crear un fork per actualitzar-se als estàndards web i modificar-lo per les seves necessitats. Mike Little va parlar amb ell i junts van crear WordPress a partir del codi font de b2. El desenvolupador original de b2, Michel Valdrighi, es va unir a ells al poc temps.

Referències[modifica]

  1. Sánchez, María «El CEO de una empresa de 1.200 empleados sin oficinas explica cómo no sufrir teletrabajando». El País, 23-06-2020 [Consulta: 4 abril 2021].
  2. Colao, J.J. «An Extended Interview With WordPress Creator Matt Mullenweg». Forbes, 11-06-2014 [Consulta: 4 abril 2021].