Microhexura montivaga

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuMicrohexura montivaga Modifica el valor a Wikidata

Exemplar mort de Microhexura montivaga
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumArthropoda
ClasseArachnida
OrdreAraneae
FamíliaMicrohexuridae
GènereMicrohexura
EspècieMicrohexura montivaga Modifica el valor a Wikidata
Cyrus Richard Crosby i Sherman Chauncey Bishop, 1925
Nomenclatura
Sinònims
  • Microhexura montivagus [sic] Crosby & Bishop, 1925[1]
Distribució
Endèmic de

Microhexura montivaga, és una espècie de aranya trobada a les muntanyes Apalatxes (Carolina del Nord i Tennessee). Identificada el 1923, habita a les molses que creix en roques per sota el cobricel arbori.

Biologia[modifica]

M. montivaga és un dels migalomorfs més petits, amb una mida entre 3 i 4 mm. La coloració varia de marró lleuger a groc-marró a un marró vermellós més fosc, sense senyals a l'abdomen. Els quelícers estan projectats endavant, i un parell de fileres molt llargues. Posseeix un segon parell de pulmons en llibre, que apareixen darrere del solc genital.[2]

M. montivaga construeix teranyines en tub, aparentment com a refugi, ja que la presa mai s'han trobat dins. Probablement s'alimenta de col·lèmbols que són abundants dins les catifes de molsa.[2] M. montivaga pot trigar molt de temps per assolir la maduresa, un tres anys, a causa de les baixes temperatures i, per tant, posseeix un metabolisme lent.

La destrucció de molts boscos d'avet fraser fir (Abies fraseri) dels Apalatxes ha destruït molts hàbitats de M. montivaga, i l'espècie d'aranya ja va aparèixer a la llista d'espècies en perill d'extinció el 1995. Molt avets han mort a causa de l'atac d'un hemípter, Adelges piceae (Adelgidae), una plaga introduïda des d'Europa. Sense la protecció del bosc desapareix la molsa que és essencial per la supervivència de l'aranya, que requereix un clima d'humitat alta i constant.[2] Només la població de l'Avery/Caldwell línia de Comtat dins Carolina del Nord sembla per ser relativament estable.

Referències[modifica]

  1. «Taxon details Microhexura montivaga Crosby & Bishop, 1925». World Spider Catalog. [Consulta: 15 març 2016].
  2. 2,0 2,1 2,2 «Spruce-fir Moss Spider in North Carolina». [Consulta: 15 març 2016].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Microhexura montivaga
  • «Spruce-fir moss spider». [Consulta: 15 març 2016].
  • Crosby CR, Bishop SC (1925). "Two New Spiders from the Blue Ridge Mountains of North Carolina (Araneina)". Entomological News 36: 142-146. ("Microhexura montivagus [sic]", new species, pp. 145–146).