Oasys Parc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Mini Hollywood)
Infotaula d'organitzacióOasys Parc
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusparc temàtic
set de gravació Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc weboasysparquetematico.com Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map
Poble de l'oest. Extreta al mateix recinte

Osasys, antigament anomenat MiniHollywood,[1] és un parc temàtic situat al Desert de Tabernas, concretament al quilòmetre 464 de la carretera N-340, als afores de la província d'Almeria. Estava ambientat en els decorats que es van construir per a les pel·lícules de l'oest que es van gravar a la província en els anys 60 i 70.

És un dels Parcs temàtics més original de tot el Mediterrani, ja que disposa d'una gran varietat d'espectacles en directe que ens fan retornar i experimentar les vivences de l'antic farwest, ja que ofereix diversos espectacles de cowboys,[2] representant atracaments a bancs i balls de cancan. A més a més, aquest és un lloc simbólic per la geografia d'Almeria, ja que s'ubica en l'únic desert d'Europa, on s'ha aconseguit que la reserva zoològica i herbàcia sigui una realitat, ja que hi ha més de 800 animals acollits de 175 espècies diferents, moltes d'elles protegides i diverses en perill d'extinció. A més disposa d'una reserva natural amb 4.000 arbres i prop de 20.000 plantes.

Història[modifica]

El seu nom original era Yucca City, dissenyat per Carlo Simi per representar la pel·lícula La mort tenia un preu, de l'any 1965, que fou dirigida per l'italià Sergio Leone. Tot i que, ha estat utilitzat per una gran quantitat de pel·lícules del gènere western. Més tard, amb l'enregistrament del bo, el lleig i el dolent, els extres que van participar en el rodatge van decidir comprar el decorat i convertir-lo en un parc turístic. Posteriorment, tot el recinte va ser adquirit per la cadena hotelera Platja Senator.

Pel·lícules famoses[modifica]

1960

1970

1980

2000

2010

  • Dr Who, "Un poble anomenat Misericòrdia" (2012)

Referències[modifica]

  1. Metalmania. «* Mini Hollywood. Parque tematico de Tabernas.». [Consulta: 8 gener 2021].
  2. «EL HOMBRE QUE MATO A LIBERTY VALANCE: COWBOYS - LA HISTORIA DEL VAQUERO AMERICANO», 28-03-2013. [Consulta: 8 gener 2021].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Oasys Parc