Molí de Travesseres

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Molí de Travesseres
Dades
TipusMolí hidràulic Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii, XX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaLles de Cerdanya (Baixa Cerdanya) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióTravesseres. Lles de Cerdanya (Cerdanya)
Map
 42° 22′ 39″ N, 1° 40′ 35″ E / 42.377397°N,1.676523°E / 42.377397; 1.676523
IPA
IdentificadorIPAC: 7771

El Molí de Travesseres és un molí del municipi de Lles de Cerdanya (Cerdanya) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Molí situat entre els pobles de Travesseres i Müsser, que aprofita el corrent del riu d'Arànser. Segons la fitxa revisada per última vegada l'any 1991, l'edifici es conservava en estat de ruïna i, per tant, en desús. Actualment l'aspecte i l'estat de l'edifici és dràsticament diferent. Recentment s'ha restaurat el molí, per tal d'habilitar-lo com habitatges per part dels propietaris. Cal destacar que en aquesta restauració s'ha tingut especial cura per preservar els elements distintius de l'antic molí. Fins i tot s'hi han mantingut elements originals, com les restes de les estructures de fustes, el rodet, i diferents mecanismes. D'altres, com la séquia que hi canalitzava l'aigua, o les rampes que la conduïen fins al molí, han estat restaurats amb material nou, intentant recrear l'aspecte i funció original d'aquestes.[1]

Referències[modifica]

  1. «Molí de Travesseres». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 30 desembre 2015].