Molí del Moreno (Montoliu de Segarra)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Molí del Moreno
Imatge
Dades
TipusMolí hidràulic Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud588 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVilagrasseta (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAl costat de la carretera de Gramuntell Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 36′ 36″ N, 1° 16′ 09″ E / 41.60995°N,1.26924°E / 41.60995; 1.26924
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC26063 Modifica el valor a Wikidata

El molí del Moreno és un edifici del poble de Vilagrasseta, al municipi de Montoliu de Segarra (Segarra) inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Antic molí fariner, molt remodelat i adaptat als usos d'habitatge, se situa al costat dret del torrent de Vilagrasseta, afluent del riu Ondara. Aquest edifici se'ns presenta de planta rectangular, distribuït a partir de planta baixa, primer pis i golfes, amb coberta exterior a doble vessant. La porta d'accés a l'edifici queda reclosa dins d'un pati tancat, al qual s'accedeix per una porta de fusta des de l'exterior. Al voltant d'aquest habitatge, hi ha d'altres dependències d'ús agrícola que actualment no s'utilitzen, presentant un estat ruïnós respecte l'edifici d'habitatge. Destaquen però, el safareig de la casa, situat a l'exterior de l'habitatge i adossat al mur de tancament del pati interior. Es tracta d'un safareig de planta rectangular, amb una llosa de pedra inclinada, per rentar roba, situada al costat dret. L'edifici presenta un parament paredat de pedra del país[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Molí del Moreno
  1. «Molí del Moreno». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 31 agost 2015].