Mr Hublot

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMr Hublot
Fitxa
DireccióLaurent Witz
Alexandre Espigares
Director artísticPascal Thiebaux
ProduccióLaurent Witz
GuióLaurent Witz
MúsicaFrançois Rousselot
FotografiaLaurent Witz
ProductoraZEILT productions
WATT frame
Dades i xifres
País d'origenLuxemburg
França
Estrena2013
Durada11 minuts
Idioma originalAnglès
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost295.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereAnimació (curtmetratge)
Premis i nominacions
Nominacions
Premis

Lloc webmrhublot.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt3043542 Filmaffinity: 369444 Allocine: 226485 Letterboxd: mr-hublot Allmovie: v593559 TMDB.org: 234862 Modifica el valor a Wikidata

Mr Hublot és un curtmetratge animat franco-luxemburguès de 2013, dirigit per Laurent Witz i Alexandre Espigares. Va guanyar un Oscar al millor curtmetratge d'animació.[1]

Argument[modifica]

Mr. Hublot és un home que viu en un petit departament, a una ciutat futurista i sobre poblada. El personatge demostra un trastorn obsessiu-compulsiu, en encendre i apagar els llums del seu departament abans d'anar-se'n a dormir, i en adreçar amb cura els quadres que estan penjats a les parets. L'home a més a més ha posat diversos baldons a les portes de casa seva.

Un dia, Hublot veu un gos robòtic al carrer, el qual sembla estar abandonat. L'home no el presta una gran atenció i continua amb les seves tasques diàries. L'endemà, quan un camió de recollida de rebuigs s'enduu la capsa de cartó on dorm l'animal, Hublot baixa al carrer i intenta aturar-lo, però el vehicle se'n va. Posteriorment el protagonista descobreix que l'animal no havia mort, i l' ho adopta com la seva mascota.

El temps passa, i el gos va augmentant la seva mida, arribant també a ser més gran que el seu propietari. La mida de l'animal passa a convertir-se en un problema, perquè afecta l'ordre que Hublot cerca tenir a la seva llar. Una nit, quan sent que la seva mascota ha trencat algunes coses del seu departament, el protagonista pren un tornavís elèctric i s'acosta a l'animal. Immediatament després es mostra a Hublot tallant i desmuntant unes peces metàl·liques i guardant-les en unes capses. A la següent escena es veu al protagonista de volta a la normalitat, adreçant els quadres i seient per veure televisió. Al costat seu està la seva mascota, qui ha augmentat considerablement la seva mida des de l'última vegada que se'l va veure. Després d'això es revela que Hublot no havia desarmat al gos, sinó que es va mudar a un celler de més gran, ubicat al capdavant del seu antic departament.

Premis[modifica]

Any Premi Categoria Receptor(s) Resultat
2014[1] Premis Óscar Millor curtmetratge d'animació Laurent Witz i Alexandre Espigares Guanyador
Festival de Cinema de Kerry Millor animació Laurent Witz i Alexandre Espigares Guanyador

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Mr Hublot (2013) - Awards» (en anglès). IMDb. [Consulta: 27 novembre 2015].

Enllaços externs[modifica]