Nebo (Gal·les)

Plantilla:Infotaula geografia políticaNebo
Imatge

Localització
Map
 53° 01′ 48″ N, 4° 16′ 06″ O / 53.03°N,4.2683°O / 53.03; -4.2683
EstatRegne Unit
PaísGal·les
Àrea principalGwynedd Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postalLL54 Modifica el valor a Wikidata
Fus horari

Nebo és un poblet que pertany al districte censal de Llanllyfni, en el comtat de Gwynedd, a Gal·les. Per dessobre el poble, en un turó a 297 m d'alçada, s'alça des dels anys seixanta una antena repetidora de ràdio i televisió que cobreix no tan sols la majoria de la vall de Nantlle (Dyffryn Nantlle), sinó la península de Llŷn, la comarca de Eifionydd i la part costanera d'Ardudwy.

Nebo és una petita zona residencial, amb una escola primària amb uns vint-i-cinc alumnes, compartida amb el llogarret veí de Nasareth (oberta el 1873 i actualment amenaçada de tancament).[1] L'església (1861-1981)[2] i l'oficina de correus s'han tancat modernament i els locals han estat dedicats a altres menesters. L'àrea de jocs i el camp de futbol permeten celebrar els actes de l'escola i del poble, i un club juvenil es reuneix en la Sala Comunitària sobre l'escola. La població és majoritàriament gal·loparlant.

El poble és un dels punts d'accés per fer excursions a la serra de Nantlle, situada a poca distància al sud-est. Un servei d'autobús uneix Nebo amb Caernarfon.[3] El codi postal és el LL54, i el prefix telefònic, el 1286.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]