Nuevo Nueve

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióNuevo Nueve
Dades
Tipuseditorial de còmics Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballcòmic Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2019
FundadorRicardo Esteban Plaza Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webnuevonueve.com Modifica el valor a Wikidata

Nuevo Nueve Editores és una editorial espanyola de còmic, especialitzada en novel·la gràfica i obres infantils i juvenils. Va ser fundada el 2019 i té la seva seu a Madrid.

Història[modifica]

Nuevo Nueve va ser fundada per Ricardo Esteban, que anteriorment havia estat el creador i editor en cap de l'editorial Dibbuks.[1] A l'abril de 2019 va abandonar l'editorial per discrepàncies amb Malpaso, màxim accionista de Dibbuks des de 2016, i va decidir muntar una nova editorial independent de novel·la gràfica.[2][3]

Les primeres obres de Nuevo Nueve van sortir a la venda al setembre de 2019.[3] El nom triat per a l'editorial fa referència a l'aniversari del fundador i al concepte del còmic com a «novè art».[3] Des de la seva posada en marxa s'ha centrat en còmic infantil i juvenil, novel·la gràfica i llibres il·lustrats. Si bé una part del seu catàleg són àlbums d'autors francobelgues i italians, també ha publicat nombroses obres d'autors espanyols com Miguel Ángel Martín, Juan Berrio, El Torres i Paco Sordo, entre d'altres.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Entrevista a Ricardo Esteban: "Mi editorial siempre va a ser nueva: está en el nombre"». Tebeosfera, 22-03-2020. [Consulta: 15 setembre 2021].
  2. «Ricardo Esteban abandona Dibbuks» (en castellà). lacasadeel.net. [Consulta: 15 setembre 2021].
  3. 3,0 3,1 3,2 «Entrevista a Ricardo Esteban, editor de Nuevo Nueve» (en castellà). Zona Negativa. [Consulta: 15 setembre 2021].

Enllaços externs[modifica]