Os Paddington

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgePaddington Bear
Tipusos antropomòrfic
personatge literari
personatge animat
personatge cinematogràfic Modifica el valor a Wikidata
EpònimEstació de London Paddington Modifica el valor a Wikidata
Creat perMichael Bond
Paddington and Company (ara part de StudioCanal)
Context
Present a l'obraPaddington
Primera aparició13 d'octubre de 1958
"A Bear Called Paddington"
Dades
EspècieOs
GènereMascle
NacionalitatPeruà
NaixementPerú Modifica el valor a Wikidata, 25 juny 1958 Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaAunt Lucy
Uncle Pastuzo
Mary Brown
Henry Brown
Jonathan Brown
Judy Brown
Mrs Bird
Altres
Color
  1. DEDEE2
Més informació
Lloc web oficialpaddington.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: PaddingtonBear Twitter (X): paddingtonbear Instagram: paddingtonbear Musicbrainz: 3a457998-b2a9-48b2-88bd-0f767e780c10 Modifica el valor a Wikidata

L'Os Paddington és un personatge fictici de la literatura infantil britànica. Va aparèixer per primera vegada el 13 d'octubre de 1958 al llibre infantil A Bear Called Paddington i ha aparegut en més de vint llibres escrits per l'autor britànic Michael Bond i il·lustrats per Peggy Fortnum i altres artistes.[1]

Aquest simpàtic os del "Perú més fosc" —amb el seu vell barret, maleta gastada, trenca i amor per la melmelada— s'ha convertit en un personatge clàssic de la literatura infantil britànica.[2] Paddington, un os antropomorfitzat, sempre és educat i es dirigeix a la gent com a "senyor", "senyora" i "senyoreta", poques vegades amb noms de pila.[3] Té una capacitat infinita d’entrar en problemes innocentment, però se sap que “s’esforça molt per fer les coses bé”. Va ser descobert a l'estació de Paddington de Londres, per la família (humana) Brown, que el va adoptar, i per tant, el seu nom complet és "Paddington Brown" (el seu nom peruà original era "massa difícil de pronunciar").

Referències[modifica]

  1. «About». Paddington.com. Arxivat de l'original el 17 agost 2016.
  2. «Happy birthday little bear – Sunderland Echo, 26 June 2008». Arxivat de l'original el 27 gener 2009. [Consulta: 26 juny 2008].
  3. «Michael Bond: 'Paddington stands up for things, he's not afraid of going to the top and giving them a hard stare'». [Consulta: 10 setembre 2019].