Pedro José Escalón

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPedro José Escalón

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 març 1847 Modifica el valor a Wikidata
Santa Ana (El Salvador) Modifica el valor a Wikidata
Mort6 setembre 1923 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Santa Ana (El Salvador) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
ConflicteBattle of Chalchuapa (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Pedro José Escalón (Santa Ana, 25 de març de 1847 - 6 de setembre de 1923) fou un polític salvadorenc, president de la República (1903-1907).

Pertanyia a una família de grans terratinents cafeters. Durant la seva presidència s'inicià la guerra contra el dictador Estrada Cabrera de Guatemala (9 de juny de 1906), quan forces salvadorenques envaïren el país sota el comandament del general Tomás Regalado. Aquest últim morí en combat l'11 de juliol, i les tropes retrocediren cap a El Salvador. El 20 de juliol se signà el Tractat de Pau, Amistat i Comerç entre ambdós països.

Durant el seu mandat es creà la Escuela de Comercio y Hacienda annexa al Instituto Nacional Central, i s'inicià la construcció del Palacio Nacional i del Teatro Nacional de San Salvador. També s'incrementà considerablement el servei telegràfic i telefònic, i s'introduí el servei d'enllumenat elèctric a San Salvador.[1]

Referències[modifica]

  1. Histórico, El Salvador. «El Salvador Histórico - Historia de El Salvador - Don Pedro José Escalón». Arxivat de l'original el 2017-05-06. [Consulta: 21 maig 2017].