Pelle Dragsted

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPelle Dragsted

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement13 abril 1975 Modifica el valor a Wikidata (49 anys)
Copenhaguen (Dinamarca) Modifica el valor a Wikidata
President de partit polític
22 agost 2023 –
Diputat al Parlament de Dinamarca


Circumscripció electoral: Copenhaguen
Diputat al Parlament de Dinamarca


Circumscripció electoral: Copenhaguen
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Copenhaguen Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitAliança Roja-Verda Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): pelledragsted Mastodon: pelle@ohai.social Modifica el valor a Wikidata

Pelle Dragsted (Copenhaguen, 13 d'abril de 1975) és un polític i activista danès membre del parlament danès per a l'Aliança Roja-Verda, escollit el 2015. És un antic assistent educatiu, treballador i assessor polític.[1][2]

Vida i carrera[modifica]

Des de la seva joventut, Pelle Dragsted va ser molt actiu políticament, primer en la Joventut Comunista de Dinamarca i després, entre d'altres, a Acció Antifeixista i a Kirkeasyl a l'Església Brorsons de Nørrebro. A causa del seu activisme, Dragsted ha estat condemnat per violar la llei diverses vegades, inclòs el 1998 per vandalisme contra el campament de Sandholm. L'any següent, el 1999, va estar amb un grup que va ser afectat pel líder nazi danès Jonni Hansen.

Dragsted va abandonar la violència i va afirmar que no s'oculta del seu passat, però que va canviar la seva actitud des que es va convertir en membre de l'Acció Antifeixista el 1992.

Dragsted és un exassistent pedagògic, treballador i va tenir altres treballs no qualificats. És llicenciat en història, espanyol i llicenciat en retòrica i comunicació. En política va treballar a la premsa i com assessor estratègic del grup parlamentari Enhedslistens. A les eleccions generals del 2015 va ser escollit diputat per al parlament danès.

Referències[modifica]

  1. «Pelle Dragsted > Enhedslisten» (en danès). Enhedslisten, 08-11-2018. Arxivat de l'original el 2018-11-08 [Consulta: 8 novembre 2018].
  2. «Pelle Dragsted» (en danès). https://ekstrabladet.dk.