Pere Antoni Busquer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPere Antoni Busquer
Biografia
Naixementfinals segle XVIII
Igualada (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XIX
Activitat
Lloc de treball Igualada Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióorganista Modifica el valor a Wikidata
Activitat1817 Modifica el valor a Wikidata –  1821 Modifica el valor a Wikidata
OcupadorSanta Maria d'Igualada Modifica el valor a Wikidata

Pere Antoni Busquer fou un organista actiu a la basílica Santa Maria d'Igualada entre 1817 i 1821.

Les primeres noticies que sabem d'ell és que fou nomenat organista substitut de Francesc Monlius a la basílica de Santa Maria d'Igualada poques setmanes després que aquest obtingués el nomenament i, justament, quan el mestre de capella deixà de presentar-se a l'església per complir amb les obligacions que corresponien al nou càrrec.

El 10 de maig de 1817 l'Ajuntament nomenà Busquer organista interí i li lliurà les claus de l'orgue. La seva condició d'igualadí li assegurava la seva presència a la ciutat i li permetia cobrir les absències dels mestres i organistes titulars ja fos amb motiu de viatges o bé de malalties o indisposicions. D'aquesta manera, la condició d'interinitat del nomenament de Busquer s'allargà més enllà de l'impàs entre el nomenament i l'absència de Monlius i la nova incorporació de Josep Regordosa en qualitat d'organista i mestre de capella.

Regordosa el cita en un memorial que envià al bisbat el 1819 i juntament amb Pau Brugueras, Busquer fou l'organista que cobrí la vacant a la mort del mestre Josep Regordosa el maig de 1821.[1]

Referències[modifica]

  1. Gregori i Cifré, Josep Maria; Romeu i Solà, Anna. La música a Santa Maria d'Igualada. Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, Servei de Publicacions, 2016.