Pista del Bosc (Serradell)

Infotaula de geografia físicaPista del Bosc
TipusCamí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaConca de Dalt (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
Localitzaciólo Bosc i la Plana de Pujol
Map
 42° 17′ N, 0° 53′ E / 42.28°N,0.88°E / 42.28; 0.88
Dades i xifres
Mida2,8 (longitud) km
Història
Estat de conservacióTransitable amb vehicles tot terreny.

La Pista del Bosc és una pista rural del terme municipal de Conca de Dalt, en territori del poble de Serradell, a l'antic terme de Toralla i Serradell, al Pallars Jussà.

Arrenca de la Pista de Serradell a la Costa, just al sud i a sota de Serradell, des d'on arrenca cap a ponent. Passa entre el Bancal Llarg (nord) i lo Camp (sud), travessa el barranc de Rastanyó, passat el qual en surt cap al nord-oest el Camí de Can Llebrer, i va passant pel costat de tot de partides: Llinars, al nord, Cantamoixó i la Plantada, al sud. Passa per la capçalera de la llau del Seix, i troba també a migdia la partida de Bramapà. Al cap de poc arriba al Tros de Santa Maria, on troba la llau de les Ribes. En aquest lloc deixa al nord-est la Borda del Seix i, al cap de poc, troba ran de camí, a migdia, la Borda de Santa Maria.

Després de passar per la capçalera de la llau de Santa Maria, troba l'arrencada cap al sud-oest de la Pista del Barranc, i s'enfila cap al costat de llevant de Barba-rossa i de la Planella, on s'enfila fent ziga-zagues pels contrafrots sud-occidentals del Serrat de Santa Eulàlia, prenent la direcció general cap al nord-oest, fins que torna a trobar un altre tram de la Pista del Barranc. Continua de forma paral·lela a la llau del Cornàs, que queda a ponent, i arriba a lo Bosc, i encara té un altre tram per acabar d'arribar a la Plana de Pujol, travessant, en el darrer moment, la llau del Cornàs.

Enllaços externs[modifica]