Plantilla:GetLatLon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Icona de documentació de mòdul Documentació de la plantilla [ mostra ] [ modifica el codi ] [ mostra l'historial ] [ refresca ]

Descripció[modifica]

Recupera la coordenada d'un item, indicant-li des de quina propietat se n'obté.

El format de recuperació és un únic paràmetre amb format latitud, longitud amb punts decimals, és a dir, el format per a utilitzar directament amb mapes. La coordenada d'un element singular acostuma a estar a la propietat Coordenades (P625). Ara bé quan l'item correspon a un element geogràfic estès al territori, com un curs d'aigua, una carretera, un camí, etc. llavors es donen altres situacions que, sense tractar-se d'un error, responen a la pròpia flexibilitat en la forma d'emmagatzemar la informació a WD. Habitualment, pot estar en diferents llocs:

  1. La propietat Coordenades (P625) les allotja totes, qualificades amb un S'aplica a (P518) que indica la part de l'item assenyalat.
  2. La P625 esdevé un qualificador d'una propietat que descriu punts concrets, com ara: Punt de sortida (P1427), Desembocadura (P403), Naixement del curs d'aigua (P885), Seu (P159), etc.
  • També es troben P625 sense qualificar, sinó que elles són el qualificador d'una llista de noms d'indrets que assenyalen un punt concret, com ara una localitat; és el cas de Via (P2825) o Connecta amb (P2789). En aquests casos, probablement ens interessa recuperar tota la llista.

Forma d'ús[modifica]

La plantilla permet indicar fins a 3 propietats on intentar trobar la coordenada.

Quan volem recuperar una coordenada específica potser hem de provar diferents vies, complicant el codi dins les plantilles. Aquesta plantilla simplifica aquest "multi-cerca" i ens deixa triar les opcions més probables, per tal d'optimitzar el resultat.

La plantilla mira d'obtenir la coordenada de la primera propietat i, cas de no trobar-la, ho prova amb la segona i, repeteix si és el cas, amb la tercera.
Cal posar aquelles propietats que són més adients pel cas que estiguem tractant. No feu servir casos improbables per a evitar un consum innecessari.
Quina propietat cal escriure primera i quina segona ?.
  • Si l'item és un element singular, probablement la primera hauria de ser la P625, ja que és el lloc més probable. Potser si és una entitat o un edifici, la Localització (P276) o la Seu (P159) podrien ser una segona opció, tot i que no totes els valors d'aquestes propietats incorporen coordenades.
  • Per contra, si és un element amb propietats específiques, camins, rius, línies de ferrocarril, etc. és millor començar per aquestes propietats i deixar la P625 com a últim recurs, ja que acostuma a ser menys precisa.

Sintaxi[modifica]

  • {{GetLatLon|Pnnn|Pmmm|Pvvv|item=Qnnnnnn |separator=  |list=all/firstrank}}
Paràmetres
  • propietats: Pnnn, Pmmm, Pvvv, són 3 paràmetres posicionals i indiquen de quines propietats volem mirar d'obtenir les coordenades.
  • Només el primer és obligatori. La plantilla determina l'estructura on es troben les coordenades, depenent de la propietat.
  • IMPORTANT: Algunes propietats fan la cerca segons el concepte que es demana. Per exemple, si es demana Desembocadura (P403), primer cercarà la P625 que fa de qualificador de la P403 i, si no en troba, cercarà una P625 de l'item que tingui un qualificador S'aplica a (P518) = Desembocadura (Q1233637). Veure més avall la secció de propietats tractades.
  • item: indica l'item que volem tractar. És obligatori, però si no és vol indicar un item concret, la notació item={{{item|}}}, és suficient per a que funcioni amb l'item en curs.
  • separator: Per defecte és ; que és el separador habitual per una sèrie de coordenades. No obstant això, el retorn habitual de la plantilla és només un valor.
  • list: Per defecte és false, és a dir, només recupera un valor. Es pot canviar pels altres valors permesos a mòdul:wikidades, quan vulguem recuperar una llista de coordenades de propietats com Via (P2825) que té una llista de punts intermedis d'un recorregut.

Propietats tractades[modifica]

La plantilla tracta tant sols determinades propietats relacionades amb coordenades i que tenen diferents ontologies. Es podrà ampliar a mida que es trobin noves combinacions a contemplar. La llista actual és:

Altres[modifica]

Aquesta plantilla està inspirada en el conjunt {{lat wd}} - {{lon wd}}, si bé en aquestes es feien unes conjunt de cerques sobre les propietats amb coordenades, sense discriminar per a que les volíem fer servir. Per tant, en la mesura que aquesta plantilla ens permet afinar més en quantitat i precisió de la cerca, hauria d'anar-les substituint progressivament.