Prentice Hall

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPrentice Hall
Dades
Tipuseditorial
Història
Creació1913
Activitat
Produeixprogramari Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuPearson Education Modifica el valor a Wikidata

Lloc websavvas.com Modifica el valor a Wikidata

Prentice Hall va ser un important editor educatiu nord-americà. Va publicar contingut imprès i digital per al mercat d'educació de 6 a 12 anys i superior. Va ser una empresa independent durant la major part del segle XX. En els darrers anys va ser propietat de Savvas Learning Company, i després va ser absorbida per la companyia. A l'era del web, va distribuir els seus títols tècnics a través del servei de referència electrònica Safari Books Online durant alguns anys.

Història[modifica]

El 13 d'octubre de 1913, el professor de dret Charles Gerstenberg i el seu alumne Richard Ettinger van fundar Prentice Hall. Gerstenberg i Ettinger van prendre els noms de soltera de les seves mares, Prentice i Hall, per anomenar la seva nova empresa.[1] Aleshores, el nom s'anomenava habitualment com a Prentice-Hall (com es veu, per exemple, a moltes pàgines de títol), segons una norma ortogràfica per als elements de coordenades dins d'aquests compostos (compareu també McGraw-Hill amb l'estil posterior com McGraw Hill). Prentice-Hall es va fer conegut com a editor de llibres comercials d'autors com Norman Vincent Peale; llibres de text de primària, secundària i universitat; serveis d'informació de fulls solts; i llibres professionals. Prentice-Hall va adquirir el proveïdor de formació Deltak el 1979.

Prentice-Hall va ser adquirida per Gulf+Western el 1984 i va passar a formar part de la divisió editorial d'aquesta companyia Simon & Schuster. S&S va vendre diverses filials de Prentice-Hall: Deltak i Resource Systems es van vendre al National Education Center.[2] Reston Publishing es va tancar.

El 1989, Prentice Hall Information Services es va vendre a Macmillan Inc. El 1990, Prentice Hall Press, una editorial de llibres comercials, es va traslladar a Simon & Schuster Trade i la referència i viatges de Prentice Hall es va traslladar a la unitat de mercat massiu de Simon & Schuster.. La publicació dels llibres de comerç va acabar el 1991. El 1994, el successor de Gulf+Western Paramount va ser venut a Viacom. Prentice Hall Legal & Financial Services es va vendre a CSC Networks i CDB Infotek. Wolters Kluwer va adquirir Prentice Hall Law & Business.[3] La divisió educativa de Simon & Schuster, inclosa Prentice Hall, va ser venuda a Pearson plc per Viacom, successor de G+W, el 1998. Posteriorment, Pearson va absorbir els títols d'educació superior i de referència tècnica de Prentice Hall a Pearson Education. Pearson va vendre la seva publicació educativa K-12 als Estats Units el 2019; la divisió va passar a anomenar-se Savvas Learning. Els títols de K-12 i de l'escola de Prentice Hall es van absorbir a Savvas Learning juntament amb els dominis web de Prentice Hall que es redirigeixen a la pàgina d'inici de Savvas Learning i les marques comercials de Prentice Hall es van transferir a Savvas Learning Company.[4][5]

Títols destacats[modifica]

Prentice Hall és l'editor de Magruder's American Government, així com Biology de Ken Miller i Joe Levine, i Sociology and Society: The Basics de John Macionis. La seva sèrie d'intel·ligència artificial inclou Artificial Intelligence: A Modern Approach de Stuart J. Russell i Peter Norvig i ANSI Common Lisp de Paul Graham. També van publicar el conegut llibre de programació informàtica The C Programming Language de Brian Kernighan i Dennis Ritchie i Operating Systems: Design and Implementation d'Andrew S. Tanenbaum. Winthrop Publishers, una filial de Prentice Hall amb seu a Cambridge, Massachusetts, va publicar una sèrie de llibres sobre programació començant a mitjans dels anys 70 que va ser editat per Richard W. Conway.[6] Altres títols inclouen Big Pig de Dennis Nolan (1976), Monster Bubbles: A Counting Book (1976), Alphabrutes (1977), Wizard McBean and his Flying Machine (1977), Witch Bazooza (1979), Llama Beans (1979, amb l'autor Charles). Keller) i The Joy of Chickens (1981).

Referències[modifica]

  1. «About Prentice Hall» (en anglès). Arxivat de l'original el 3 maig 2007. [Consulta: 23 maig 2007].
  2. «2 GW Divisions Acquired by National Educational» (en anglès). Los Angeles Times, 06-03-1986. [Consulta: 15 octubre 2019].
  3. «S&S sells two peripheral assets» (en anglès). Publishers Weekly, 28-11-1994. [Consulta: 15 octubre 2019].
  4. «PRENTICE-HALL Trademark of SAVVAS LEARNING COMPANY LLC - Registration Number 1332044 - Serial Number 73495332 :: Justia Trademarks» (en anglès). trademarks.justia.com. [Consulta: 10 octubre 2023].
  5. «PRENTICE-HALL Trademark of SAVVAS LEARNING COMPANY LLC - Registration Number 1375654 - Serial Number 73541919 :: Justia Trademarks» (en anglès). trademarks.justia.com. [Consulta: 10 octubre 2023].
  6. «Cornell Department of Computer Science: 50 Years of Innovation» (en anglès). Cornell Bowers CIS. [Consulta: 15 setembre 2022].