Raemka

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRaemka

Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaDinastia V d'Egipte Modifica el valor a Wikidata
ParesMenkauhor Modifica el valor a Wikidata  i Meresankh IV Modifica el valor a Wikidata
GermansKaemtjenent Modifica el valor a Wikidata

Raemka, també Raemkai o Remkui, va ser un príncep egipci de la V Dinastia. No se sap amb certesa qui eren els seus pares, tot i que es creu que podria haver estat fill del faraó Menkauhor Kaiu i de la reina Meresankh IV.[1] Es coneix la seva condició perquè a la seva tomba s'hi va trobar una inscripció que diu que Raemka tenia el títol de Fill del Rei del seu cos, el que significa que era fill biològic d'algun rei.

Raemka
en jeroglífic
r
a
mkA

Va ser enterrat a la tomba 80 de Saqqara, excavada per primer cop per l'egiptòleg francès Auguste Mariette. La tomba està catalogada com a D3 a Mastabas.

Una de les cambres de la tomba va ser adquirida pel Museu Metropolità de Nova York. La cambra està decorada amb escenes de caça, agrícoles i representacions d'una estàtua transportada.[2]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Dodson, Aidan; Hilton, Dyan. The Complete Royal Families of Ancient Egypt (en anglès). Thames & Hudson, 2004. ISBN 0-500-05128-3. 
  • MMNY. The bulletin of the Metropolitan Museum of Art Volume 3-4 (en anglès). Nova York: Museu Metropolità de Nova York, 2012. ISBN 978-1236473097.