Rafael Álvarez "El Brujo"

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRafael Álvarez "El Brujo"

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement20 setembre 1950 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Lucena (Província de Còrdova) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsEl Brujo Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor, dramaturg Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Premis

IMDB: nm0959311 TMDB.org: 1144982
Facebook: El.Brujo.es Twitter (X): elbrujo_es Modifica el valor a Wikidata

Rafael Álvarez (Lucena, Còrdova, 20 de setembre de 1950), més conegut pel sobrenom d' El Brujo, és un actor i dramaturg espanyol.

Biografia[modifica]

Va passar la major part de la seva infància a Torredonjimeno (Jaén). Titulat per la Reial Escola Superior d'Art Dramàtic, la seva activitat amb el teatre s'inicia al Corral de Comèdies del Col·legi Major Universitari San Juan Evangelista l'any 1970, amb el muntatge El juego de los insectos, dels germans Čapek; dirigit per José Luis Alonso de Santos, alhora que comença la seva col·laboració en muntatges teatrals de companyies independents, com Tábano, Teatro Experimental Independiente (TEI) i Teatro Libre de Madrid.

En 1988 funda al costat de José Luis Alonso de Santos, Gerardo Malla i Jesús Cimarro, la productora de teatre Pentación, S.A. i en 1995 crea amb María José Norte la seva pròpia productora, Producciones El Brujo, S.L. dedicada a la distribució i la producció de teatre i audiovisuals.

Actor també del cinema espanyol, ha participat així mateix en populars sèries de televisió com Juncal o Brigada Central.

És declarat yogui, i en 2018 va portar al teatre l'obra Autobiografía de un yogui[1]

Premis[modifica]

Ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen el Premi Ícaro, concedit per Diario 16 (1985), per la seva interpretació a La taberna fantástica; el Premi d'Antena 3 a la millor interpretació teatral (1985), pel seu treball a Lazarillo de Tormes; Premi El Espectador y La Crítica (1986), per La taberna fantástica; Premi Asociación de Espectadores Ciudad de Alicante en 1986 i 1994, per Lazarillo de Tormes; Premi Ercilla de Bilbao (1996) a la Millor Interpretació per La sombra del Tenorio; Premi Cadena COPE (1999) per El contrabajo; Premi Canal Sur al Millor Espectacle Teatral (2000) per Arcipreste; Premi de Teatre Ciudad de Cazorla (2005), en el marc del Festival Internacional de Teatre; "Premio do Público do Festival Outono de Teatro" (2005), per la seva interpretació a San Francisco, Juglar de Dios; Premi Trovador del Festival de los Castillos de Alcañiz (2006), en reconeixement a la seva trajectòria artística; XIII Premi Nacional de Teatre "Pepe Isbert" (2009), atorgat per l'Asociación de Amigos de los Teatros de España; II Premi Tierra Íbera (2013), a tota una trajectòria de profunda dedicació al teatre; Premi Ercilla Especial a la Trajectòria Artística (2014); VIII Premi La Barraca a les Arts Escèniques de la UIMP (2015), en reconeixement a la es va trajectòria com actor i dramaturg; Pi d'Honor (2019) de la Mostra de Teatre de l'Alfàs del Pi.

Al desembre de 2002 se li va concedir la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts, màxim guardó que concedeix el Ministeri de Cultura. Al febrer de 2012 va rebre la Medalla d'Andalusia que atorga el govern de la Junta d'Andalusia.

Teatre[modifica]

Cinema[modifica]

Televisió[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Rafael Álvarez "El Brujo"