Resolució 606 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 606 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/606 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:2778)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació23 desembre 1987 Modifica el valor a Wikidata
TemaAngola-Sud-àfrica

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 606 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, fou aprovada per unanimitat el 23 de desembre de 1987. Després de recordar la Resolució 602 (1987) i assenyalar l'informe del Secretari General de les Nacions Unides autoritzat per aquesta resolució, el Consell va condemnar Sud-àfrica perquè continués ocupació de parts del sud de la República Popular d'Angola i pel seu retard en la retirada de les seves forces de la zona.

El Consell va demanar al Secretari General que continués supervisant la retirada total, amb vista a obtenir un marc de temps complet des de Sud-àfrica. També li va demanar que informés el més aviat possible sobre la retirada.

El projecte de resolució 606 va ser presentat per Argentina, República Popular del Congo, Ghana, Emirats Àrabs Units i Zàmbia. El representant d'Angola va dir que mentre que Sud-àfrica anunciava la seva retirada, reforçava les seves posicions, mentre que la Força de Defensa de Sud-àfrica va dir que no podia proporcionar un calendari.[1]

Referències[modifica]

  1. United Nations. Repertoire of the practice of the Security Council: supplement 1985–1988. United Nations Publications, 2000, p. 268. ISBN 978-92-1-137029-4. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 606 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.