Roger Tory Peterson

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRoger Tory Peterson
Biografia
Naixement28 agost 1908 Modifica el valor a Wikidata
Jamestown (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Mort28 juliol 1996 Modifica el valor a Wikidata (87 anys)
Old Lyme (Connecticut) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióArt Students League of New York Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciózoòleg, ornitòleg, pintor Modifica el valor a Wikidata
Premis

Find a Grave: 19797 Modifica el valor a Wikidata

Roger Tory Peterson (28 d'agost del 190828 de juliol del 1996), fou un naturalista, ornitòleg, pintor i educador que fou un dels inspiradors del moviment ecologista del segle xx.

Nasqué a Jamestown (Nova York). El 1934 publicà la seva obra mestra, A Field Guide to the Birds, la primera guia de camp moderna, que ha estat descrita com «una autèntica revolució en el món de l'ornitologia».[1] Aquest llibre tingué cinc edicions. Peterson edità o escrigué molts dels volums de la sèrie Peterson Field Guide sobre diversos temes, des de geologia fins a escarabats i rèptils. És famós per les clares il·lustracions de les seves guies de camp i la seva èmfasi en les marques rellevants per a la correcta identificació sobre el terreny. A més a més, desenvolupà el Sistema d'Identificació Peterson.

Peterson rebé nombrosos premis americans per les seves contribucions en ciència natural, ornitologia i conservació, així com nombroses distincions i medalles honorífiques, incloent-hi la Medalla Presidencial de la Llibertat dels Estats Units.

Peterson escrigué Wild America juntament amb James Fisher.

« En aquest segle, ningú no ha fet més per promoure l'interès per les criatures vives que Roger Tory Peterson, l'inventor de la guia de camp moderna. »
Paul R. Ehrlich

Peterson morí el 1996 a la seva casa d'Old Lyme (Connecticut).

Referències[modifica]